Un careian generos cu cei nevoiaşi

• publicat la: 16 decembrie 2015
Un careian generos cu cei nevoiaşi

Urmare a articolelor apărute în Buletin de Carei despre situaţia femeii găsite dormind în stradă, sub un nuc, careieni cu suflet mare s-au oferit să o ajute în prag de iarnă cu material lemnos uscat, ce le prisoseşte.

În data de 20 octombrie 2015, Buletin de Carei a relatat despre cazul femeii de 68 de ani găsite dormind sub cerul liber.aici

A doua zi, femeia ce se afla în această situaţie de luni de zile,  primea o încăpere într-un garaj dezafectat şi recompartimentat din proprietatea primăriei Carei. Camera alocată avea ciment pe jos, tavanul crăpat şi o uşă de fier, dar avea un pat şi o masă.

Solicitarea de ajutor către asociaţiile caritabile şi oamenii de bine din oraş au mai îndulcit pentru o perioadă situaţia  nefericitei careience.

În cursul săptămânii trecute, angajaţi ai primăriei Carei au săpat pentru a introduce o ramificaţie  la conducta de apă ce să poată deservi cei  câţiva locatari cu  apă   curentă.

În data de 8 decembrie am aflat cu stupoare că în camera folosită de Marika L., a fost adus de către un echipaj al Poliţiei Locale un bărbat al străzii. aici

După sesizarea incidentului către administraţia locală şi Serviciul Social, bărbatul a fost mutat într-o altă încăpere iar femeii i-au fost aduse  câteva lemne cu una din camionetele primăriei. Fiind ude, aceastea nu ard. Până la uscarea lor, unul dintre cititorii careieni şi-a oferit sprijinul în livrarea câtorva paleţi  pe care îi are ca surplus. Pe parcursul vizitei la adăpostul femeii, acesta i-a reparat şi  uşa de fier ce nu se putea închide pe dinăuntru.

Astfel de gesturi normale sunt din ce în ce mai puţine şi denotă faptul că nu mai suntem sensibili la necazurile cu care se confruntă cei din jurul nostru.

Cei care  au  un borcan în plus de gem sau de zacuscă, eventual o portocală sau un măr, le pot oferi celor săraci ce se află momentan în spatele curţii Bibliotecii Municipale Carei, acolo unde este garajul dezafectat. Întraţi direct pe poarta mare şi înaintaţi până la capătul curţii, în apropierea blocului ghetou. Nu le veţi schimba soarta dar cu siguranţă că le veţi face o mică bucurie!

redacţia

 

Lasati un comentariu