Ministrul de Finanţe nu ştia de Proiectul de modificare a Codului Fiscal

• publicat la: 7 September 2016
Ministrul de Finanţe  nu ştia de Proiectul de modificare a Codului Fiscal

Apariţia în mass-media a unui proiect de modificare a Codului Fiscal care prevede creşterea substanţială a contribuţiilor pentru angajaţi a atras reacţia ministrului Finanţelor, Anca Dragu, care a spus că nu îşi asumă respectivul document (Cotidianul.ro a scris despre respectivele schimbări aici). “Nu a ajuns la mine pe birou acest proiect. Absolut voi respinge un asemenea proiect. Predictibilitatea fiscală e foarte importantă. Eu am ajuns în minister la ora 8 şi am avut patru întâlniri până la această oră”, a spus Dragu la Antena 3. Ministrul susţine că propunerea vine de la un departament al secretarului de stat Gabriel Biriş. “Nu am vorbit astăzi cu domnul Biriş. Da, este un departament întreg de legislaţie fisaclă controlat de domnul Biriş. Nu vor creşte taxele şi impozitele nici pentru persoane fizice, nici pentru PFA, nici pentru profesiile independente Voi analiza, voi investiga să văd cum a ajuns acest proiect în spaţiul public. La mine pe masă nu a venit un astfel de proiect şi nu am avizat aşa ceva”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Într-un comunicat al Ministerului Finanţelor, Dragu afirmă că a cerut experţilor din minister pe probleme de fiscalitate o analiză internă care să cuprindă mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea şi crearea unor condiţii mai bune pentru mediul de afaceri, ea dorind soluţii doar în acest sens, nu de genul celor care au fost incluse în proiectul redactat. “În acest context, creşterea taxelor nu a fost luată în considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de măsuri ce va modifica Codul Fiscal. Nu includem măsuri care să creeze poveri fiscale suplimentare pentru niciun tip de contribuabil, persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activităţi independente”, a declarat Dragu.

În aceste condiţii, ministrul susţine că în minister s-a lucrat la minister, dar nu şi-l asumă. Asta înseamnă că există acest proiect şi că s-a lucrat din greu la el, în condiţiile în care 200 din cele 500 de articole ale Codului Fiscal au fost modificate. Tot din cele spuse de Dragu reiese faptul că în minister se lucrează peste capul ministrului şi că fiecare face cum crede de cuvinţă (“departamentul lui Biriş”). (Cotidianul.ro a scris despre principalele modificări prevăzute de Codul Fiscal şi de Codul de Procedură Fiscală, documente despre care ministrul spune că n-au ajuns pe biroul său dar pentru care angajaţi din Finanţe au muncit serios).

sursa cotidianul.ro

comentarii

de sorin-iulian florut la 8 September 2016 - 22:06

Dar ministrul este o persoana deosebita, calificata, competenta, exigenta, profesionista, deci nu va demisiona! Asa cum nu va demisiona nici Cioloș, caricaturile astea ministeriale încăpățânându-se sa facă tot felul de experiențe pe seama contribuabilului roman. Numai sa nu ne iar împrumutați, cum au făcut Băsescu – Boc, care doar ne-au informat.

de sorin-iulian florut la 8 September 2016 - 22:06

erata : numai sa nu ne trezim iar imprumutati

Lasati un comentariu