Szasz Lorand e convins că Tribunalul Satu Mare a publicat o hotărâre cu omisiuni…

• publicat la: 30 ianuarie 2017
Szasz Lorand e convins că Tribunalul Satu Mare a publicat o hotărâre cu omisiuni…

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, la ora 12,13   am trimis un Drept la Replică blogerului Szsasz Lorand ca urmare a publicării articolului ,,O primă victorie împotriva familiei Ciută în instanţă!,,.

Acesta a răspuns printr-un mail în care  afirmă că   hotărârea  postată pe pagina oficială a instanţei de judecată  are…OMISIUNI.  Siguranţa cu care face astfel de afirmaţii ridică anumite semne de întrebare  mai ales că în timp ce aştepta pe hol să se pronuţe sentinţa a fost  chemat urgent să coboare de către martorul său.   Puţin probabil ca Tribunalul Satu Mare să  publice hotărâri cu omisiuni dar  nu este exclus…..

Citiţi răspunsul blogerului care a creat Opinie de Carei  doar pentru că a fost deranjat de cei care poartă numele de  Ciută în municipiul Carei.

,,Aveti dreptul să acţionaţi pe căile legale pe care le consideraţi necesare. La rândul meu, îmi rezerv dreptul de a nu publica acest drept la replică până în momentul în care îmi va fi comunicată sentinţa Tribunalului Satu Mare în dosarul în care m-aţi chemat în judecată. În sentinţa pe scurt există omisiuni.  Nu se pomeneşte nici de obligaţia dvs de a şterge articole şi nici măcar comentariile considerate jignitoare, deşi eu îmi amintesc că s-au menţionat şi aceste aspecte. Adică mi se pare foarte ciudat ca dvs să trebuiască să vă cereţi scuze în mod public de la mine, dar să nu fiţi obligată nici măcar să ştergeţi comentariile jignitoare la adresa mea. Bănuiesc că şi dvs sunteţi de acord cu mine în această privinţă. Dacă în sentinţa care ne va fi comunicată nu se vor menţiona acele obligaţii, voi publica cu cea mai mare plăcere dreptul dvs la replică.

O zi frumoasă în continuare!,,

Autorul nu ia nici acum în considerare  dreptul cititorilor la exprimarea opiniilor lor. Mai mult, după pronunţarea  hotărârii instanţei sătmărene acesta blochează dreptul la exprimare  a unui plătitor de taxe şi impozite  către primăria Carei doar pentru că nu este de aceiaşi  părere cu el.

Precizez că  am depus la Tribunalul Satu Mare pe timpul desfăşurării procesului o cerere prin care solicitam  înregistrarea  din data de 21.10 2016 privind interogatoriul pus pârâtului deoarece exista suspiciunea potrivit căreia pârâtul cunoştea întrebările ce urmau a-i fi puse.  Cererea a fost  iniţial  respinsă dar ulterior  a fost ascultată înregistrarea în şedinţa din data de 9 ianuarie 2017.  Din audierea înregistrării în prezenţa judecătorului şi a părţilor,  reiese clar că   pârâtul cunoştea care  sunt întrebările,  la întrebarea numărul 23  oferind doar un răspuns parţial pe motiv că  va răspunde la următoarea întrebare  ce face referire la ceea  doream să aflăm. Deci ştia care este următoarea întrebare. Deorece întrebările în mod evident nu au fost depuse la dosar în prealabil, rămâne  în picioare doar varianta  intrării pe  căsuţa  de mail a  unuia dintre reclamanţi. Urmare a acestui incident, am depus ulterior şi cereri pentru obţinerea înregistrărilor şedinţei în care au fost audiaţi martorii părţilor, cereri momentan respinse.

Acesta este Dreptul la Replică solicitat a fi publicat

Drept la Replică

La data de 27 ianuarie 2017 a fost anunţată  hotărârea  procesului deschis în luna martie 2016 împotriva articolelor calomnioase şi denigratoare la adresa mea. În cea  pe care  aţi  publicat-o  în acest articol  nu apare niciunde menţiunea potrivit căreia Buletin de Carei  trebuie să şteargă articole. Apare doar menţiunea de  ştergere de comentarii  postate de cititori ca reacţie la articolele apărute pe Opinie de Carei şi pe Gazeta de Nord Vest din perioada în care eraţi angajat. După plecarea lui Szasz Lorant de la Gazeta de Nord Vest au dispărut şi articolele mincinoase, jignitoare şi denigratoare la adresa mea.

Fraza..,,atât eu cât şi soţii Ciută trebuie să ştergem articole ,,, este una mincinoasă. Această menţiune nu apare în  hotărârea publicată de  Tribunalul Satu Mare.  Prin această afirmaţie  poate doriti  să mascaţi faptul că Tribunalul Satu Mare a admis în parte cererea mea  şi recunoaşte că articolele scrise pe blogul şi cotidianul la care aţi fost angajat  sunt denigratoare şi trebuie să le ştergeti. Buletin de Carei, unde sunt administrator şi unic  acţionar, nu trebuie să şteargă NICIUN articol.

Inţeleg că sunteţi complexat faţă  de situaţia mea materială la care faceţi mereu referire  dar nu trebuie să disperaţi. Sunteţi tânăr şi aveţi viaţa înainte. Vă puteţi dedica  unei munci oneste şi cu siguranţă veţi reuşi. Trebuie doar să credeţi, să fiţi convins că ceea ce faceţi este corect şi benefic pentru comunitatea din care faceţi parte şi  cu siguranţă  veţi avea succes. Nu este timpul pierdut. Din experienţă vă spun că nu este satisfacţie mai mare decât să vezi că ai reuşit în meseria ta sau că pentru toate activităţile pe care le-ai organizat ai obţinut recunoaştere.

Minciuna are picioare scurte şi adevărul iese mereu la iveală, mai devreme sau mai târziu aşa că renunţaţi la acest viciu. Dacă nu veţi publica acest Drept la Replica îmi rezerv dreptul de a acţiona pe căi legale.

  Daniela Ciută

La 2 ore de la  trimiterea acestui Drept la Replică, am primit  un răspuns sub formă de Drept la replică pe care îl puteţi citi aşa cum a fost  expediat. Autorul persistă în a ne convinge că Tribunalul Satu Mare a  omis să treacă anumite aspecte  dorite de pârât doar pentru că acestea corespund cu logica lui.

,,Pentru o corectă informare a cititorilor dvs. vă solicit să publicaţi acest drept la replică prin care sunt obligat să fac o serie de precizări vizavi de acuzaţiile pe care mi le aduceţi din nou în articolul intitulat „Buletin de Carei nu trebuie să şteargă niciun articol. Articolele lui Szasz Lorant au fost considerate calomnioase si denigratoare şi trebuiesc şterse”.
Drept la replică
Stimată Daniela Ciută, se pare că nu aţi înţeles absolut nimic din sentinţa pronunţată de Tribunalul Satu Mare în procesul pe care mi l-aţi intentat împreună cu soţul dumneavoastră. În soluţia pe scurt s-a omis o frază referitoare la obligaţiile dumneavoastră privind ştergerea unor comentarii şi, cel mai probabil, a unor articole jignitoare la adresa mea. Sentinţa, în forma în care a fost publicată, ar fi lipsită de orice logică. Adică, atât dumneavoastră cât şi soţul dumneavoastră sunteţi obligaţi la „publicarea de scuze, în mod public, pentru comentariile jignitoare publicate pe portalul Buletin de Carei”, dar consideraţi că acele comentarii vor rămâne în continuare pe portalul pe care îl deţineţi? Nu de alta, dar în soluţia pe scurt nu se menţionează nimic despre ştergerea acelor comentarii, deşi chiar dumneavoastră admiteţi că „Tribunalul Satu Mare a decis ca să fie şterse doar comentariile pe care cititorii careieni i le-au adresat lui Szasz Lorant” în cadrul articolului intitulat „Buletin de Carei nu trebuie să şteargă niciun articol. Articolele lui Szasz Lorant au fost considerate calomnioase si denigratoare şi trebuiesc şterse”, publicat sâmbătă, 28 ianuarie 2017. Consider că în sentinţa care ne va fi comunicată vor fi trecute şi obligaţiile dumneavoastră în privinţa comentariilor jignitoare, respectiv a articolelor de acelaşi gen. Aveţi puţintică răbdare şi mai puţină înverşunare.
Remarc cu dezamăgire că folosiţi în continuare aceleaşi expresii jignitoare la adresa mea. Utilizarea expresiilor de genul „Szasz Lorant minte şi calomniază”, „Szasz Lorant promovează articole mincinoase”, „Finul primarului Kovacs, Szasz Lorant, cel care a ajuns din director de cotidian judeţean un bloger careian, dă semne de oboseală avansată”, „Probabil lipsa de înţelegere a limbii române îi joacă astfel de feste”, „este o manipulare la adresa cititorilor” demonstrează că nu aţi înţeles absolut nimic din sentinţa pronunţată chiar ieri de Tribunalul Satu Mare.
Întrucât şi după ce m-aţi dat în judecată aţi continuat să folosiţi aceleaşi expresii jignitoare la adresa mea atât în articolele publicate cât şi în comentariile postate, la fel cum o faceţi şi în prezent, îmi rezerv dreptul de a vă acţiona şi eu în instanţă. Dacă ai dreptate, poţi să câştigi un proces chiar dacă nu ai bani cu nemiluita şi fără a fi asistat de avocaţi „profi”.
Cu respect,
Szasz Lorand şi nu „Lorant”, cum mă tot treceţi în articolele dvs.,,

Aceasta este hotărârea publicată vineri 27 ianuarie 2017 de către Tribunalul Satu Mare referitoare la procesul în discuţie.

„Admite în parte cererea principală, admite în parte cererea reconvenţională, obligă pârâţii (Szasz Lorand şi Szasz E Lorand PFA – n.r.) le retragerea articolelor şi comentariilor jignitoare în cauză de pe portalul „Opinie de Carei”, precum şi publicarea de către aceştia, pe cheltuială proprie, pe portalul menţionat, a prezentei hotărâri, respectiv obligă pârâţii-reclamanţi  la publicarea de scuze, în mod public, pentru comentariile jignitoare publicate pe portalul „Buletin de Carei”, precum şi publicarea pe cheltuiala proprie, pe respectivul portal, a prezentei hotărâri; respinge restul pretenţiilor formulate în cauză, prin cererea principală, respectiv prin cererea reconvenţională; compensează reciproc cheltuielile de judecată ocazionate părţilor în primă instanţă”.

Szasz Lorand a încheiat în 21 mai 2015 ca PFA un contract de prestări servicii cu UAT Municipiul Carei în perioada în care era şi director la cotidianul judeţean Gazeta de Nord Vest. Acesta a motivat instanţei renunţarea la acest contract faptul  că a fost supus presiunilor de către Buletin de Carei. Dacă totul era corect şi legal de ce ai renunţa la un astfel de contract?

Şi eu am fost denigrată de către Szasz Lorand în cotidianul Gazeta de  Nord Vest în articolul ,,Falşii patrioţi,,  din data de 12  octombrie 2014  ceea ce nu m-a împiedicat să organizez în continuare comemorări ale eroului nostru naţional Avram Iancu. Mai mult, în următorul an am organizat acest eveniment împreună cu societatea Avram Iancu, numărul celor prezenţi fiind net superior celor din anul precedent chiar dacă între timp apăruse articolul denigrator.  Nu toţi careieni pot fi păcăliţi de politica dusă de primăria Carei de înfiinţare a unei adevărate redacţii pe banii contribuabililor şi cu ajutorul căreia să atace  persoanele care nu sunt pe aceiaşi lungime de undă cu administraţia locală. La fiecare înfăţişare s-a prezentat împreună cu consilierul personal al primarului Kovacs, şedinţele  având loc în zile lucrătoare din săptămână.

Nici măcar în sala de judecată Szasz Lorand nu a putut dovedi ca manifestările culturale au avut caracter politic aşa cum  insinuează mereu , la fel cum nu se poate dovedi că Ilie Ciută are vreo legătură cu Diverti Media şi Buletin de Carei. Singura firmă unde este acţionar este cea de producţie de discuri abrazive.

http://www.buletindecarei.ro/2015/09/la-comemorarea-lui-avram-iancu-careiul-a-devenit-capitala-motilor-de-campie.html

https://www.youtube.com/watch?v=KFG-HgzvCNE

 

Daniela Ciută

Lasati un comentariu