Careian prins cu 3,7 mc material lemnos transportat ilegal. Destinația sutelor de arbori tăiați de Primăria Carei nu a fost supusă verificărilor

• publicat la: 15 iulie 2020
Careian prins cu 3,7 mc material lemnos transportat ilegal. Destinația sutelor de arbori tăiați de Primăria Carei nu a fost supusă verificărilor

Un comunicat al IPJ Satu Mare anunță verificări și controale la respectarea prevederilor legale a exploatării, transportului și comercializării materialului lemnos.  Se  pare că verificarile sunt doar pentru cei care nu au legături cu UAT Municipiul Carei care a tăiat în voie sute de arbori de esențe rare în Parcul Dendrologic. Nici până acum nu s-a făcut cunoscută destinația materialului lemnos rezultat din tăierea  sutelor de arbori de esențe rare dar nu numai.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 14 iulie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 120 de sancțiuni contravenționale.

 Astfel, la data de 14 iulie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 28 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 9 conducători auto, 5 dintre aceștia cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, fiind filmați și înregistrați de aparatul radar cu viteze cuprinse între 101 km/h și 158 km/h. 

 

Acțiune pe linie silvică

 

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Carei au acționat, ieri, 14 iulie a.c., pe raza  de competență,  ocazie cu care au verificat și controlat respectarea prevederilor legale a exploatării, transportului și comercializării materialului lemnos.

Astfel, a fost  depistat pe raza municipiului Carei,  un  bărbat, de 44 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară, material lemnos fără respectarea prevederilor legale.

Față de cel în cauză, polițiștii au dispus sancționarea contravențională conform legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos, 3,7 mc, a fost ridicat în vederea confiscării.

 

Recomandări preventive în atenţia conducătorilor auto:

 

  • Ø Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
  • Ø Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!
  • Ø Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.
  • Ø Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
  • Ø Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate.
  • Ø Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!
  • Ø Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
  • Ø Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada.
  • Ø De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător.

 

 

Lasati un comentariu