VANDALISM! Cruci ale eroilor de la Carei au fost rupte

• publicat la: 2 iulie 2021
VANDALISM! Cruci ale eroilor de la Carei au fost rupte

Vandalism la Carei în cimitirul în care își dorm somnul de veci ostașii români căzuți în luptele de eliberare din 1944. În municipiul pe care primarul îl vrea cu aer vienez. Nu s-au putut abține prea mult timp! Crucile cu tricolor  puse la căpătâiul ostașilor români ce și-au dat viața pentru eliberarea acestui colț de țară românească au început să fie vandalizate. 

Duminică, 25 octombrie 2020, la 76 de ani de la eliberarea orașului Carei de sub ocupația hortystă, a fost dusă la bun sfârșit acțiunea Cruci pentru ostașii români  organizată de către Asociațiunea ASTRA Carei, Asociația foștilor refugiați și expulzați din 1940 si de către Asociația națională a cadrelor militare în retragere, filiala Satu Mare.

De Ziua Armatei Române din 25 octombrie 2020, ostașii ce își dorm somnul de veci la Carei au primit cruci sfințite la căpătâi, ca orice creștin.

Nu au rezistat prea mult timp. A început distrugerea lor de către dușmanii neamului românesc.

Crucile au fost introduse în pământ pe  o porțiune de 25 de cm. Priviți cum au fost scose și apoi montate în tufele de verdeață. Altele au fost rupte.

Cam atât despre respectul reciproc și buna înțelegere despre care vorbește presa primarului evazionist și antiromân.

Tot ce reprezintă simbol al luptei pentru eliberarea pământului românesc este vandalizat la Carei fără ca autoritățile locale să intervină. Fapt ce încurajează și pe viitor vandalismul.

E momentul ca Ministerul Apărării Naționale să se implice  și să preia  în administrare toate cimitirele unde își dorm somnul de veci ostașii români.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/10/actiunea-cruci-pentru-ostasii-romani-cazuti-in-luptele-pentru-eliberarea-careiului-a-fost-dusa-la-bun-sfarsit.html

Așa a fost la data de 25 octombrie 2020. Crucile ostașilor români au deranjat și deranjează!