Accident rutier la Carei. Încă nimic oficial despre accidentul de muncă mortal

• publicat la: 25 noiembrie 2020
Accident rutier la Carei. Încă nimic oficial despre accidentul de muncă mortal

Siguranța cetățenilor,  prioritatea polițiștilor sătmăreni

  Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 24 noiembrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, la data de 24 noiembrie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  9.250 de lei.

 Totodată polițiștii rutieri au procedat la reținerea a 2 permise de conducere.
 

Au pus în pericol circulația pe drumurile publice

  La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare, au depistat un bărbat de 23 ani, din Dorolț, care se afla la volanul unui autoturism, pe strada Păulești din municipiul Satu Mare, sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus de polițiști la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

La data de 24 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Beltiug, au depistat un bărbat, de 31 de ani, din București, care se afla la volanul unui autoturism pe DN 19A, între localitățile Rătești și Ardud, fără a poseda permis de conducere de nici o categorie.

 Ieri, 24.11.2020, în jurul orei 17.50, un echipaj de poliție format din polițiști din cadrul  Poliției oraș Ardud și din cadrul Secției de Poliție Rurală Beltiug cu ocazia activităților de menținere a unui climat de siguranță rutieră, au depistat pe raza localității Ardud, un bărbat de 50 de ani, din localitatea Supuru de Sus, care se afla la volanul unui autoturism deși are dreptul de a conduce anulat.

În toate cazurile prezentate polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.
 

Accident rutier cercetat de polițiști

 

Marți, 24 noiembrie a.c., în jurul orei 17.50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați cu privire la faptul că în municipiul Carei, pe Bulevardul 25 Octombrie a avut loc un accident rutier.

În urma primelor cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un conducător auto, de 41 de ani, din municipiul Oradea, aflându-se la volanul unei autoutilitare, pe fondul altor preocupări la volan, a surprins şi accidentat o femeie de 70 de ani, care în calitate de pieton  era angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a femeii, fiind transportată la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Lasati un comentariu