Cheile Bicazului rămân în județul Neamț. Decizie IREVOCABILĂ

• publicat la: 13 ianuarie 2021
Cheile Bicazului rămân în județul Neamț. Decizie IREVOCABILĂ

Cheile Bicazului rămân în județul Neamț. Este decizia definitivă a judecătorilor de la Curtea de Apel Ploiești.  Contestațiile în anulare ale  Consiliului Județean Harghita au fost respinse DEFINITIV!

„Admite excepţia inadmisibilităţii contestaţiilor. Respinge contestaţiile în anulare ca inadmisibile. Obligă contestatorii, municipiul Gheorgheni şi UAT Judeţul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8.000 lei, câte 4.000 lei fiecare. Irevocabilă. Sentința pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021“, se precizează în sentinţă.   

Cheile Bicazului aparțin din punct de vedere administrativ de județul Neamț. Este decizia anunțată în urmă cu șase luni de Curtea de Apel Ploiești. Aceasta a fost contestată de autoritățile din Harghita care susțineau că municipiul Gheorgheni trebuie să administreze Cheile Bicazului, scrie mediafax.ro.

Miza procesului a constituit-o granița administrativă dintre județele Neamț și Harghita. Procesul pentru stabilirea graniţei dintre judeţele Neamţ şi Harghita, în fapt pentru administrarea unui obiectiv turistic de mare interes în România, Cheile Bicazului, unul pierdut de către cel care l-au intentat, fusese redeschis de Csaba Borboly, în octombrie 2010.
În prima instanță, Tribunalul Prahova a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 km înspre județul Neamț, ceea ce implica trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în județul Harghita.

Astăzi, judecătorii Curții de Apel Ploiești au decis ca zona Cheile Bicazului să rămână în administrarea județului Neamț. Definitiv.

 

Lasati un comentariu