Discriminarea medicală văzută de un profesor de drept constituțional, fost Avocat al Poporului

• publicat la: 16 mai 2021
Discriminarea medicală văzută de un profesor de drept constituțional, fost Avocat al Poporului

Gheorghe Iancu (foto), profesor de drept constituţional, a oferit o serie de clarificări referitoare la o posibilă discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate, în privinţa accesului la diverse evenimente.

„Sunt încălcate vreo 3-4 reguli din Constituție. În primul rând este încălcat Art. 1 din Constituție, care vorbește de faptul că drepturile și libertățile cetățenilor trebuie să fie respectate. Prin Legea 55, s-a ajuns la tergiversare a încălcării unor drepturi. (…) Art. 16 din Constituție vorbește despre egalitatea de dreptrui și spune că cetățenii sunt egali în fața legii și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări. Nimeni nu este mai presus de lege, ca urmare cei care promovau vaccinul experimental au fost mai presus ca legea.

În al treilea rând, mai aveam dreptul la sănătate. În ceea ce privește dreptul la sănătate, există de curând un argument, în sensul că oamenii au dreptul să beneficieze de medicamentele corespunzătoare. (…) Mai există și o restrângere a exercitării drepturilor, care se poate face doar prin lege și nu prin hotărâri ale unor organizații precum inspectorate etc.”, a explicat profesorul Gheorghe Iancu, la Antena 3.

Iancu susține că Hotărârea de Guvern ar putea fi contestată, prin Avocatul Poporului. Gheorghe Iancu a fost el însuşi Avocat al Poporului în urmă cu aproape 10 ani.

sursa  NapocaNews

Lasati un comentariu