La Satu Mare s-a marcat Ziua obținerii Independenței de stat cu serviciu religios și ceremonial militar. Nu și la Carei

• publicat la: 9 mai 2021
La Satu Mare s-a marcat Ziua obținerii Independenței de stat cu serviciu religios și ceremonial militar. Nu și la Carei
.
Ziua Independenței, Ziua Uniunii Europene și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al II-lea Război Mondial, această triplă sărbătoare de astăzi a fost marcată la Satu Mare printr-o ceremonie restrânsă.
În cadrul evenimentului desfășurat pe platorul de la Monumentul Ostașului Român, după evocarea semnificației momentelor istorice prezentată de prefectul Altfatter Tamas au fost depuse două coroane de flori, din partea autorităților administrației guvernamentale, județene și locale și din partea structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Apărării Naționale. Au fost prezenți prefectul Altfatter Tamas, subprefectul Radu Bud, președintele Pataki Csaba si vicepreședinții Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus și Cristian Valer Beseni, primarul municipiului Satu Mare Kereskenyi Gabor și administratorul public Masculic Csaba.
”Trăim cea mai bună perioadă a României, suntem stat membru al celei mai mari uniuni politice și economice, o garanție a stabilității și prosperității tuturor, Uniunea Europeană. Abordarea pandemiei pe care o traversăm, mecanismele comune de luptă cu virusul, accesibilitatea vaccinului în toate statele membre sunt cea mai recentă dovadă că parcursul European al României rămâne cea mai bună opțiune.
Suntem datori să evocăm memoria celor care pe câmpul de luptă au fost capabili de sacrificiul suprem, dar și a celor care pe calea dialogului și a diplomației, cu viziune și deschidere universală au adus România unde este acum.
Ne înclinăm memoriei eroilor noștri,
La mulți ani, România! La mulţi ani, Europa!” – fragment din alocuțiunea prefectului județului Satu Mare,Altfatter Tamas.
Militari și demnitari ai statului român deopotrivă s-au înclinat în fața Monumentul Ostașului Român cu fața acoperită.
În municipiul Carei nu s-a oficiat niciun serviciu religios în fața Monumentului Ostașului Român și nici demnitarii statului român din Primăria Carei nu s-au înghesuit să participe.
.
Buletin de Carei

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu