Ministrul Sănătății vrea desființarea Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj

• publicat la: 30 iunie 2021
Ministrul Sănătății vrea desființarea Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj

Mai mulți angajați ai Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca au protestat, luni, față de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, de teamă că unitatea va fi desființată.

Potrivit  președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, închiderea Institutului de Urologie și Transplant din Cluj se poate face doar prin Hotărâre de Guvern.

”Am avut o discuție cu doamna ministru, mai bine zis o ceartă, în cursul zilei de ieri, pe telefon, aproape jumătate de oră, după ce am avut o discuție cu doctorul Moga, care mi-a împărtășit dorința angajaților de la Institut de a fi preluați de către Consiliul Județean (CJ), care are în prezent cinci spitale luate în subordine. Am exprimat dorința de a face toate demersurile ca acest spital să revină în subordinea CJ, în situația în care se continuă pe această linie absurdă a desființării. Am avut o discuție și cu premierul Cîțu, am solicitat în mod expres să nu se emită o Hotărâre de Guvern prin care să se desființeze acest Institut. Din punctul meu de vedere, voi face toate demersurile pentru ca acest lucru să nu se întâmple.”

Zeci de angajați au protestat împotriva intenției de desființare a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

 

Lasati un comentariu