Alegerea delegatului sătesc din Ianculești. Un singur candidat

• publicat la: 18 iulie 2021
Alegerea delegatului sătesc din Ianculești. Un singur candidat

Kovacs Eugen s-a dat din nou în spectacol la Ianculești, participând  la slujba religioasă de la biserica din sat de la a cărei parohie ortodoxă a poftit la teren. Este vorba de terenul pe care se află cimitirul satului. Satul românesc Ianculești este singurul sat din zona Carei lipsit de Cămin Cultural, de punct de prim ajutor. Astăzi, în Ianculești  au avut loc alegeri pentru desemnarea delegatului sătesc. Singurul candidat a fost Sebastian Oneț așa că nu a fost vorba de nicio competiție. Sebastian Oneț are 2 copii și prestează activități ca PFA.

Din păcate, minciuna a fost din nou promovată, pe fondul lipsei de informații oficiale din partea Primăriei de care aparține satul Ianculești. Ultimele alegeri democratice au avut loc în sat în anul 2013. În anul 2016, primarul a anulat data alegerilor democratice fixate pentru a permite consilierului PSD de atunci, Ionuț Oneț, rezolvarea flotantului  pe o adresă din sat și deci numirea lui directă. Urmare a decesului proprietarului de la adresa pe care a fost întocmit flotantul, acesta nu s-a putut prelungi și deci satul a rămas fără delegat sătesc. Acesta e motivul pentru care președintele PSD, Oneț Ionuț vota mereu la Carei, la secția de la Școala gimnazială nr.3.

După 3 ani în care satul a rămas fără delegat sătesc, azi au avut loc alegeri regulamentare.

Singurul candidat, Sebastian Oneț, a fost validat de către cei care au participat. A fost prezentă și Poliția Locală din subordinea Primăriei Carei precum și angajați din aparatul primarului.

Satul Ianculești este un sat românesc, de moți, ai cărui locuitori au fost scoși din casele lor de hortyști în toamna anului 1940. Nici primarul și nici cetățeanul Kovacs nu au dorit accesarea de fonduri pentru reabilitarea Căminului Cultural din sat. La ora actuală satul Ianculești nu are  nicio încăpere în care să se poată ține o manifestare sau un eveniment cultural. Niciun sprijin din partea Primăriei Carei cu conducere exclusiv UDMR pentru asigurarea unui Cămin Cultural funcțional unde să se poată desfășura acțiuni identitare de moții din sat.

Ultimul delegat care a solicitat sprijin pentru reabilitarea Căminului Cultural a fost Ciprian Chiorean, în anul 2015, fapt pentru care a căzut în dizgrația primarului. Terenul din spatele Căminului Cultural era amenajat ca parc al localității dar a fost desființat pentru construirea unei vile de locuit de către un apropiat al primarului.

 

https://www.buletindecarei.ro/2018/08/masacrul-de-la-ianculesti-din-septembrie-1940.html

Felicitări delegatului sătesc ales! Redacția Buletin de Carei îi dorește succes în reabilitarea Căminului Cultural și a obiectivelor de interes local, în menținerea bunei înțelegeri ce presupune și respectul față de preotul pensionar căruia i se interzice acum slujirea în biserica cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe unde a stat în altar  peste 40 de ani.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu