Ministrul Sportului, Novák Eduárd, s-a întâlnit la Satu Mare doar cu cei convocați de liderii UDMR ai județului

• publicat la: 15 octombrie 2021
Ministrul Sportului, Novák Eduárd, s-a întâlnit la Satu Mare doar cu cei convocați de liderii UDMR ai județului

Atragem atenția liderilor  UDMR din județul Satu Mare că orice ministru din Guvernul României trebuie să reprezinte TOȚI cetățenii, indiferent de naționalitate și de culoarea politică. Nu există nicio abrogare de la Constituție sau de la lege pentru reprezentanții UDMR. 

Miniștrii de la UDMR din Guvernul României vin unul după altul la Satu Mare și tot  nu reușesc să rezolve problema claselor cu predare în limba română, limba maternă pentru elevii români care vor să devină ospătari sau vânzători comerciali. Tot 3 clase cu predare exclusiv în limba maghiară avem pentru aceste meserii în acest an școlar.

Astăzi a fost rândul ministrului sportului, Novák Eduárd, să vină la Satu Mare la invitația primarului Kereskényi Gábor.  Nu s-a specificat concret dacă vizita este în calitate de ministru sau de coleg UDMR cu oficialitățile județului dar cert e că președintele CJ, Pataki Csaba a specificat despre întrevederea de lucru cu liderii locali Kovács Máté, administratorul public al județului, Altfatter Tamás, prefectul județului și Maskulik Csaba, city manager. Deci liderii UDMR, pentru că în instituțiile statului de la nivelul județului Satu Mare există și români. Aceștia  însă nu au fost băgați în seamă.

Tot pe pagina Consiliului Județean Satu Mare, județ cu populație majoritar românească, se menționează că au avut loc discuții în Sala Mare de ședințe a Palatului Administrativ cu liderii cluburilor sportive locale despre strategia sportivă națională.

Nici la această întâlnire nu au fost invitați românii care conduc cluburi sportive și au rezultate excepționale!

Puțin probabil ca ministrul sportului să cunoscă asociațiile sportive și cluburile din județ așa că obrăznicia este tot a lui Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean, cel care ignoră cu nesimțire tot ce este românesc în domeniul sportului la Carei. Așa că nimeni de la CSS Carei, Primo Carei, A.C.S.Sakura Carei  și nici de la FC Viitorul Carei nu a auzit de întrunire darmite să fie invitat.

În această lună va avea loc la Carei Cupa 25 Octombrie, ediția cu numărul 50, cea mai longevivă competiție de atletism pentru elevi din țară. Federația Română de Atletism a premiat cei doi antrenori care organizează competiția și conduc Clubul sportiv de pe lângă Liceul Teoretic Carei. Elevii pregătiți de antrenorii profesori Turcu și Mărneanu au NUMEROASE titluri de campioni și vicecampioni NAȚIONALI.

Școala de atletism de la Carei este renumită în toată țara, doar Pataki Csaba  nu vrea să o recunoască!

La Asociația de fotbal FC Viitorul Carei sunt  peste 90 de copii înscriși iar președintele antrenor are în palmares câștigarea unui titlu național cu echipa de fotbal a Liceului Teoretic Carei.

Evident că toate acestea nu au importanță pentru mai marii județului, toți de la UDMR, având în vedere că e vorba de antrenori români.

Așa că ministrul Novák Eduárd s-a întâlnit cu cine a fost convocat de liderii UDMR Satu Mare.

Instituția Prefectului a menționat pe pagina sa oficială că de la ora 12,00, ministrul a susținut o conferință de presă. Cu presa aservită și plătită de instituțiile conduse de UDMR pentru că redacția Buletin de Carei nu a primit  nici invitație și nici măcar o informare clasică despre programul ministrului Novák Eduárd.

În continuarea programului la Satu Mare, ministrul a dorit să se informeze despre starea unora din obiectivele care alcătuiesc baza materială a ministerului în județ și a vizitat Hotelul Sport, Sala de Scrimă și Taberele Școlare de la Ștrandul Municipal.

Alte priorități ale Ministerului Tineretului și Sportului prezentate de Novak  sunt reprezentate de finalizarea descentralizării instituțiilor din domeniul sportului și tineretului și fundamentarea unei noi legi a sportului. Direcțiile județene pentru sport și tineret și taberele școlare ar urma să se subordoneze consiliilor județene, iar cluburile sportive autorităților locale, ceea ce ar permite politici locale coerente în aceste domenii și o mai bună finanțare.

În condițiile  în care există localități cu conducere exclusiv UDMR, știm foarte bine cum se va proceda la acordarea de sprijin financiar. Cazul Carei e reprezentativ. sugerăm ministrului sportului să mai iasă din traseul stabilit de liderii UDMR dacă vrea să aibă o viziune corectă asupra fiecărei localități și să aibă curajul de a discuta  și cu presa independentă nu doar cu cea care beneficiază de sprijin financiar lunar de la instituțiile județene.

Ca sportiv, ministrul Novák Eduárd beneficiază de susținere și tratament nediscriminatoriu din partea statului român așa că de ce ar proceda altfel când e vorba de asociații sportive din teritoriu?

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2021/09/secretar-de-stat-din-guvernul-romaniei-vine-la-satu-mare-pentru-a-traduce-primarilor-udmr-planul-national-de-redresare-si-rezilienta.html

 

Lasati un comentariu