Tot mai puțini nou-născuți la Carei dar Primăria construiește încă o creșă

• publicat la: 19 octombrie 2021
Tot mai puțini nou-născuți la Carei dar Primăria construiește încă o creșă

În cadrul ședinței extraordinare din data de 18 octombrie 2021, consilierii locali careieni au aprobat un proiect introdus chiar înainte de începerea ședinței și anume transmiterea în folosință gratuită în favoarea Companiei Naționale de Investiții a unui teren de pe strada Tireamului în vederea construirii unei creșe.

Proiectul intitulat ” Construire creșă în zona Tireamului, Municipiul Carei” are valoarea de 12,249 milioane lei și va fi finanțat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Locația construcției este strada Tireamului nr.77. Creșa va fi de mici dimensiuni, având capacitatea de 50 de locuri.
Numărul de nou născuți la Carei este în continuă descreștere. Dacă în 2018 au fost înregistrate 457 de nașteri, 329 decese și  125 de căsătorii, până la aceată dată din anul 2021 există doar 130 de nașteri( și nu toate ale unor careieni). A crescut însă simțitor numărul deceselor, ajungându-se  până acum la 487 și încă nu am ajuns la final de an.

În municipiul Carei avem o creșă funcțională în cartierul Eliberării, creșă pentru care s-au alocat fonduri consistente  pentru modernizare.

E foarte curios că se demarează lucrări de construcție pentru o altă creșă taman când scade numărul de nașteri în Carei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu