Memoriul urmașilor românilor expulzați în 1940 a primit răspuns de la Guvernul României. Se menține DISCRIMINAREA

• publicat la: 17 februarie 2022
Memoriul urmașilor românilor expulzați în 1940 a primit răspuns de la Guvernul României. Se menține DISCRIMINAREA

La Palatul Victoria se practică DISCRIMINAREA pe criterii etnice! Nimeni din Guvernul României nu a reușit să citească până la capăt un Memoriu de 2 pagini redactat în limba română de Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei. În răspunsul  dat se face referire doar la bani nu și la DISCRIMINAREA cruntă la care sunt supuși urmașii românilor refugiați și expulzați în 1940! Poate că cel care a citit Memoriul nu stăpânește bine limba română și nu a înțeles nimic din ce apare  pe a doua pagină.

Nu trebuie să fii expert în politică sau economie ca să îți dai seama că actualul guvern este pus pe distrugerea a tot ce ține de istoria românilor, mai ales a celor maltratați, expulzați și strămutați în diferite perioade de timp. Este și cazul urmașilor românilor care mai supraviețuiesc după masacrele și expulzările din 1940 după cedarea Transilvaniei de Nord Ungariei hortyste în urma Dictatului de la Viena.

Așa puțini cum sunt, îmbătrâniți și inundați de amintirile de coșmar din tinerețea lor, au ajuns acum bătaia de joc a unor guvernanați lipsiți nu doar de bun simț ci de cele mai elementare cunoștințe despre istorie, lipsiți de o minimă capacitate de a judeca la rece deciziile ce le impun sub forma unor ordonanțe de urgență.

În România, Guvernul PSD-PNL-UDMR umilește urmașii românilor expulzați în 1940 pe motive etnice și susține urmașii minoritarilor persecutați prin indemniații plătite constant.

În România, pentru Guvernul PSD-PNL-UDMR românii sunt o cantitate neglijabilă, sunt desconsiderați și ignorați!

Pentru Guvernul PSD-PNL-UDMR contează să fie asigurate DOAR plățile constante ale indemnizațiilor urmașilor minoritarilor persecutați.

La data de 17 decembrie 2021 s-a adoptat OUG 130 care prevede la art.XL că se amână doar plata indemnizațiilor românilor.

La data de 10 ianuarie 2022, am depus un Memoriu la Instituția Prefectului Satu Mare, adresat Guvernului, Ministerului Muncii.

Acesta a fost  Memoriul depus:

Memoriul a fost transmis Guvernului de Instituția Prefectului și am primit un răspus atât de la Ministerul Finanțelor cât  și de la Ministerul Muncii, de fapt doar antetul ministerelor diferă pentru că motivația e identică.

Aceștia sunt cei care guvernează destinele românilor! Pentru urmașii minoritarilor persecutați, indemnizațiile sunt plătite  în continuare, nu sunt amânate la plată!

Să nu fie capabil nici măcar un ministru să citească un Memoriu de 2 pagini în care se cere renunțarea la tratament DISCRIMINATORIU?

Pentru că în răspunsul dat nici că se motivează plata constantă a indemnizațiilor doar pentru urmașii minoritarilor persecutați din perioada 1940-1944.

Pentru Guvernul României, o mână de români (majoritatea din mediul rural, urmași ai celor expulzați, uciși sau refugiați) pune în pericol bugetul de stat!

Niște consumatori de bani publici, cocoțați pe scaune înalte datorită politicului de care depind, își bat joc  de urmașii românilor supuși atrocităților de nedescris de ocupantul hortyst din perioada 1940-1944!

RUȘINE să vă fie! Istoria nu iartă!

https://adevarul.ro/locale/botosani/cum-i-au-macelarit-soldatii-unguri-civilii-romani-transilvania-1940-copii-sfartecati-femei-violate-gravide-taiate-baionetele-capete-retezate-1_554cb526cfbe376e35fbb732/index.html

Protest la Satu Mare al urmașilor românilor expulzați în 1940. Prefectul nu a dorit să coboare pentru discuții

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei

 

 

 

Lasati un comentariu