Andrei Păunescu revine la Carei pentru spectacolul patriotic organizat de Ziua Eliberării

• publicat la: 17 octombrie 2022
Andrei Păunescu revine la Carei pentru spectacolul patriotic organizat de Ziua Eliberării

La data de 25 octombrie sărbătorim de 78 de ani încoace ZIUA Eliberării orașului Carei de sub ocupația hortystă, zi declarată ca Ziua Armatei Române. Victoria Armatei Române a permis reîntoarcea românilor scoși din casele lor de ocupantul hortyst în septembrie 1940.

În semn de mulțumire și cinstire pentru jertfa de sânge a ostașilor români din acel octombrie 1944, vom organiza un spectacol de cântece patriotice, duminică, 23 octombrie de la ora 17,00.

CÂNTECE PATRIOTICE PENTRU IZBÂNDA OSTAȘILOR ROMÂNI
EROII NU MAI AU NEVOI, EROII NE MAI AU PE NOI!

Invitatul de Onoare va fi Andrei Păunescu care va trece Carpații noștri la fel ca înaintașii săi. Îi vor fi alături Gogu Vanghele dar și grupuri de tineri și mai puțin tineri din toată zona Carei, iubitori de neam și țară.

Locația este Monumentul Ostașului Român iar în caz de vreme nefavorabilă, în sala mare de la Castelul Karolyi.
Sunt așteptați toți cei care apreciază sacrificiul ostașilor români pentru eliberarea Careiului  și a Nordului Ardealului, toți cei care iubesc tricolorul românesc.
.

Andrei Păunescu duce mai departe proiectul de suflet al tatălui său, Adrian Păunescu, Cenaclul Flacăra.

La 17 septembrie 1973, se puneau bazele Cenaclului Flacăra, înfiinţat şi moderat, pe toată perioada desfăşurării sale, de poetul Adrian Păunescu, la acea vreme redactor şef al revistei Flacăra.

Sloganul Cenaclului era “Lumină, luptă, libertate!” şi era transmis de Adrian Păunescu publicului prin ridicarea mâinii drepte cu degetul mare şi cel arătător deschise (în forma literei “L”), iar celelalte trei degete strânse în pumn.

Andrei Păunescu spunea, în 2017, în prezentarea spectacolului “Remember Cenaclul Flacăra”, că acest gen de spectacole “a fost interzis de autorităţi pentru că promova libertatea, cultura şi gândirea neîngrădită, prin muzică, versuri şi dialog, opunându-se cenzurii şi dogmelor epocii totalitare”.

“Flacăra” Cenaclului este dusă mai departe de Andrei Păunescu, prin proiectul “Remember Cenaclul Flacăra – Adrian Păunescu”. Ideea acestui proiect s-a născut după moartea poetului Adrian Păunescu. Sute de spectacole au fost prezentate în Bucureşti şi în ţară, din 2010 încoace.

 ‘Iancu la Ţebea (Trăiască duhul lui Iancu)’”, Doamne ocotește-i pe români sau Treceți batalioane române Carpații sunt câteva dintre cântecele promovate în cadrul Cenaclului Flacăra.

Duminică, 23 octombrie 2022, ORA, 17,00, ne vedem la CAREI, ultima brazdă de pământ românesc eliberată de Armata Română.

Daniela Ciută,

președinte  Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940, Carei

 

Lasati un comentariu