Poliția informează: șoferi fără permis sau sub influența alcoolului

• publicat la: 22 octombrie 2022
Poliția informează: șoferi fără permis sau sub influența alcoolului

Infracțiuni la regimul rutier constatate de către polițiști

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Carei au depistat în trafic, în localitatea Tiream, un bărbat, de 32 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

În cauză a fost înregistrat dosar penal  privind comiterea infracțiunii de conducerea pe drumurile  publice a unui vehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere.  

La data de 21 octombrie a.c., în jurul orelor 00:10, polițiștii sătmăreni au oprit în trafic, pe DJ193A, în localitatea  Homorodu de Mijloc, un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii au identificat, în trafic, la volanul unui autoturism, un bărbat, de 62 ani, din Cehal.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Camera de Gradă a Spitalului Orășenesc Tășnad  pentru a i se recolta probe biologice de sânge, acesta refuzând recoltarea.

Verificările în cauză continua sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. 

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de către polițiști

 La data de 20 octombrie a.c., polițiștii negreșteni de investigații criminale în colaborare cu cei din cadrul Serviciului de Investigații Criminale- Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare au  pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către Judecătoria Negrești Oaș, privind un bărbat, de 35 de ani, din Negrești Oaș.

Bărbatul a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Acesta a fost depus în Penitenciarul Satu Mare.

Siguranța cetățenilor,  prioritatea polițiștilor sătmăreni 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri,  20 octombrie a.c., activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, fiind prezenți pe întreaga rază a județului, ocazie cu care au aplicat peste 170 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 49 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 8 conducători auto.

Lasati un comentariu