Poliția Municipală Turda confirmă: mutarea statuii lui Avram Iancu a fost făcută doar în baza unui aviz de la Ministerul Culturii

• publicat la: 4 octombrie 2022
Poliția Municipală Turda confirmă: mutarea statuii lui Avram Iancu a fost făcută doar în baza unui aviz de la Ministerul Culturii

O țară întreagă asistă la scoaterea statuilor românilor din centrele istorice din Transilvania cu acordul tacit la președintelui României, al Guvernului, Parlamentului, partidelor politice și al instituțiilor statului.

Cazul cel mai mediatizat este cel de la Turda unde primarul liberal și-a făcut o ambiție din scoaterea statuii lui Avram Iancu din centrul istoric fără hotărâre de Consiliu local ci doar în baza avizelor de la comisiile de cultură și Ministerul Culturii.

La  adresa prin care dr.Mihai Târnoveanu, președintele asociației Calea Neamului, semnalează distrugerea soclului statuii lui Avram Iancu, Poliția Municipală Turda ( sau Muinicipală dacă e să respectăm actul oficial emis de Poliția Turda) răspunde că mutarea statuii se face în baza unui aviz favorabil emis de Ministerul Culturii! La fel încearcă să se facă și cu Monumentul Ostașului Român de la Carei dacă e să dăm crezare celor afirmate de directorul Danciu Zamfir de la Direcția de Cultură Satu Mare care afirma că ,,deja avem toate aprobările ,, când făcea referire la înlocuirea spațiului verde cu betoane și pe orizontală și pe verticală.

De când anume un minister decide  în locul unui Consiliu Local? 

Tot la Turda a fost ucis mișelește Mihai Viteazul, în anul 1601. Dorește primarul liberal să mențină statutul de oraș în care se asasinează eroii români? Primarul este  membru PNL iar ministrul Culturii este membru PSD. Ale cui interese le reprezentați domnilor, că ale poporului român sigur nu?!

Menționăm că amplul proiect de modernizare invocat de primarul liberal ca motiv pentru mutarea statuii Eroului Național Avram Iancu nu a beneficiat de DEZBATERE PUBLICĂ și nici de aprobarea consilierilor municipali care afirmă că HCL 120 din 17 mai 2018 nu a avut cuprins niciun paragraf care specifica relocarea.

Rugăm cetățenii români din țară care au cunoștință despre alte asemenea eliminări de statui românești din centrele localităților să ne semnaleze acest aspect.

Până atunci, rugăm ministrul de Interne să vegheze la păstrarea statuilor eroilor români în centrele localităților din România.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu