Ziua Armatei la Carei. Fără președinte, fără miniștri, fără ceremoniile din alți ani

• publicat la: 25 octombrie 2022
Ziua Armatei la Carei. Fără președinte, fără miniștri, fără ceremoniile din alți ani

Jertfa eroilor căzuți pe câmpurile de luptă, victoria zdrobitoare împotriva armatei hortyste ocupante și dedicarea militarilor de ieri și de astăzi au fost onorate la Carei, ultima localitate românească eliberată în cel de-Al Doilea Război Mondial. De cei de-ai locului.

Flancat din toate părţile de arbuşti tuia ce depăşesc 9 m înălțime, pentru a-l feri de privirile trecătorilor, Monumentul Ostaşului Român i-a primit semeţ  pe cei care au ales să fie prezenți la Ziua Armatei și Ziua Eliberării orașului Carei.

Numeroși careieni dar nu numai au profitat de faptul că în acest an nu s-au mai montat acele garduri metalice și au reușit să se apropie de Monumentul Ostașului Român pentru a asista la ceremoniile militare și religioase.

Nefiind an electoral, nu au mai venit la Carei oficialitățile care fac paradă de patriotism atunci când au nevoie de votul maselor: președintele și cei din guvernul PSD-PNL-UDMR.

Niciunul dintre secretarii de stat desemnați a acoperi lipsa vreunui ministru nu a trecut în revistă detașamentele de militari prezenți pe platoul din fața semețului monument de for public.

Alaiul preoților ce au săvârșit parastasul de pomenire și binecuvântare a eroilor români a avut ca antemergător grupul politicienilor de la PSD.

Felicitări coordonatoarei manifestării pentru respectarea denumirii corecte a monumentului simbol al victoriei împotriva ocupantului hortyst. Păcat că reprezentanții instituțiilor prezente  nu au avut urechi să o asculte și persistă în continuare în folosirea altei denumiri decât cea corectă pentru monumentul de for public  de la Carei. Ignoranții folosesc un motto de pe obelisc pe post de denumire.


.

După oficierea serviciului religios au rostit alocuțiuni generalul-locotenent Gheorghiță Vlad și secretarul de stat în relația cu Parlamentul, Eduard Bachide.

La Carei s-au reunit și schimburilor finale ale „Ștafetei Veteranilor Invictus”. Toate cele trei ștafete reunite de Ziua Armatei Române întregesc tricolorul, evocând rearborarea, în glorie, a flamurilor tricolore pe ultimele teritorii românești eliberate și cinstind eroii și veteranii României.

GALERIE FOTO

Dintre veteranii de război care participau la Carei de Ziua Armatei a mai rămas colonelul (r) Nicolae Codreanu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, Filiala “Dr. Vasile Lucaciu” Satu Mare.

Ceremonia s-au încheiat cu defilarea militarilor, urmată de o expoziție de tehnică, armament si echipamente militare în Parcul Dendrologic Carei.

GALERIE FOTO

Apreciem efortul depus de primarul Kovacs de a participa la ceremoniile militare de Ziua Armatei și Ziua Eliberării orașului dar în graba mare a venit încălțat cum a ieșit din grajurile de la gospodăria de la țară unde stă în gazdă sau poate la Urziceni Pădure s-a muiat asfaltul. Nici eșarfa tricoloră nu era  în cea mai bună stare, dovedindu-se că nu a fost demult folosită și stă mai mult boțită prin ceva cotloane.

Buletin de Carei

.


..



La Mulți Ani Carei! Ziua Eliberării orașului

Lasati un comentariu