Proiectul ZilelaCarei, cultul personalității și discriminarea în formă continuă

• publicat la: 10 noiembrie 2022
Proiectul ZilelaCarei, cultul personalității și discriminarea în formă continuă

În cursul zilei de miercuri, 9 noiembrie 2022, a avut loc o întâlnire între coordonatorii proiectului VisitCarei și agenții economici, participanți la proiectul #ZilelaCarei, unde s-a analizat modul în care a decurs sezonul din acest an și s-au adus propuneri pentru îmbunătățirea următoarei ediții.

Imaginea postată este din sala mică de ședințe din Primăria Carei iar în capul mesei stă primarul evazionist Kovacs, cel care încurajează prin atitudinea sa discriminarea. Cultul personalității primarului evazionist este întreținut pe bani publici la Carei. Nu lipsește din imagine nici conslierul UDMR, Hago Nandor, directorul secției Carei a Muzeului Județean, cel care se imortalizează în imagini la Budapesta cu steagul Ungariei pe care scrie numele orașului Carei în limba maghiară.

Director de muzeu și consilier municipal UDMR refuză catarg cu drapel românesc la Carei dar folosește numele orașului pe steagul Ungariei

În cadrul proiectului ZilelaCarei a fost prezentă timp de 2 săptămâni în plin centrul orașului o expoziție de costume populare în care explicațiile erau oferite exclusiv în limba maghiară. 

Vrem explicații și în limba română la fotografiile prezentate la GeoFolk din Carei, România

În mod cu totul și cu totul curios nu s-a vorbit despre acest aspect și nici nu s-a intervenit la momentul sesizării de către conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei. Românii din Carei nu au dreptul, pe banii lor, la explicații în limba română la o expoziție fotografică de costume populare.

Niciun politician nu s-a revoltat și nu a intervenit pentru eliminarea discriminării constante promovată la Primăria Carei.

Astfel de activități sunt promovate pe banii careinilor pe pagina oficială a Primăriei Carei dar despre Ziua Armatei, Ziua eliberării orașului Carei sau Ziua Eroilor  nu se postează nimic.

Buletin de Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasati un comentariu