VIDEO. Deputatul Daniel Ghiță solicită Ungariei să recunoască genocidul împotriva românilor, să își ceară scuzele de rigoare și să plătească daune morale și materiale față de urmașii victimelor

• publicat la: 19 decembrie 2023
VIDEO. Deputatul Daniel Ghiță solicită Ungariei să recunoască genocidul împotriva românilor, să își ceară scuzele de rigoare și să plătească daune morale și materiale față de urmașii victimelor

Declarația politică din data de 19 decembrie 2023 a deputatului PSD de Ilfov, Daniel Ghiță, ne confirmă că mai sunt români demni în Parlamentul României, români cu dragoste de popor și țară.

Deputatul Ghiță pune punctul pe i și dă dovadă de demnitate în luarea sa de poziție pe  un subiect de care se feresc a-l deschide mai mulți români de parcă noi ar trebui să ne rușinăm de masacrele și atrocitățile de care am avut parte din partea ocupantului Ungariei hortyste în perioada 1940-1944.

Luați exemplu toți parlamentarii care ați votat împotriva intereselor  urmașilor românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944! Dintre parlamentarii sătmăreni doar Adrian Cozma a depus amendamente pentru eliminarea discriminării și plata indemnizațiilor urmașilor românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944, ceilalți parlamentari sătmăreni votând împotriva drepturilor acestei categorii de români.

Deputatul PSD de Ilfov, Daniel Ghiță, solicită recunoașterea atrocităților comise împotriva românilor în perioada 1940-1944 de Ungaria hortystă și acordarea de despăgubiri pentru crimele și suferințele provocate.

,,Solicit guvernului și parlamentului Ungariei să recunoască genocidul împotriva românilor, să își ceară scuzele de rigoare și să plătească daune morale și materiale față de urmașii victimelor,,.

Doar că scuzele sunt apanajul oamenilor civilizați care știu ce presupune respectul reciproc și nu merg în alte țări ca să incite și să provoace prin sesiuni foto lângă o bornă vopsită în culorile Ungariei sau să participe la o dezvelire de statuie în altă țară în condițiile  în care statuia  nu avea avizele legale. Un președinte  care se respectă nu neglijează protocoalele de la vizitele oficiale din altă țară și solicită traducerea discursului în limba oficială a țării în care se află și depune  o jerbă de flori la  un monument al eroilor sau victimelor Dictatului de la Viena.

Ajunge cu bătaia de joc la adresa poporului român!

Vrem DREPTATE  și VREM SĂ FIE INCLUSĂ ÎN PROGRAMA ȘCOLARĂ ISTORIA ROMÂNILOR pentru ca să nu mai avem parlamentari care nu știu ce s-a petrecut în perioada 1940-1944!

Respect Daniel Ghiță!

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu