ASTRA Despărţământul Carei a depus jerbe de flori la mormintele eroilor din Ianculeşti, Marna Nouă și Carei

• publicat la: 24 octombrie 2022
ASTRA Despărţământul Carei a depus jerbe de flori la mormintele eroilor din Ianculeşti, Marna Nouă și Carei

Luni, 24 octombrie 2022, în ajun de Ziua Armatei, Despărţământul ASTRA Carei a depus jerbe de flori la mormintele eroilor din Ianculeşti, Marna Nouă și Carei. Ca în fiecare an de la reînfiinţarea sa din septembrie 2014, asociaţiunea culturală  careiană aduce un omagiu celor care s-au jertfit pentru păstrarea integrităţii noastre, pentru apărarea pământului străbun.

În fiecare din satele menţionate a fost săvârşit un parastas în memoria eroilor căzuţi pe câmpul de luptă. Preoţii Gheorghe Sorian şi Călin Pop au rostit apoi cuvinte de înţelepciune.

Mormântul de la Marna al eroilor români căzuți în luptele de eliberarea nordului Ardealului este în curs de refacere.

La Carei, poarta de intrare din cimitir spre mormintele eroilor români era închisă cu lacătul. La fel a procedat și anul trecut administrația cimitirului, știind că an de an depunem jerbe de flori în ajun de ziua Armatei și Ziua eliberării orașului Carei. Se pare că are grijă de silueta noastră și ne pune să facem un ocol însemnat doar pentru a-și satisface un orgoliu.

Marți, 25 octombrie 2022, de la ora 14,00, la Monumentul Ostaşului Român vor avea loc ceremonii ample  în cinstea Zilei Armatei Române. În incinta Parcului Dendrologic  a fost amenajată o expoziție de tehnică de luptă.

Buletin de Carei

.



Lasati un comentariu