Nepăsarea şi incapacitatea Guvernului de a gestiona o situaţie de urgenţă. Secret de stat

• publicat la: 13 februarie 2012
Nepăsarea şi incapacitatea Guvernului de a gestiona o situaţie de urgenţă. Secret de stat

Pare ca unul din putinele lucruri bune facute de ex-Guvernul Boc, a fost o declaratie a fostului ministru de Interne, Traian Igas, din data 2 februarie a.c. „Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat acum doua zile, pentru evz.ro că ne asteapta cateva zile extrem de dificile care vor depasi recordurile istorice in Romania. „Da, am fost anuntati ca vor fi nameti mai mari ca in 1954!”

Acest semnal de alarma, care ar fi putut sa limiteze chiar si pierderea de vieti omenesti din aceste zile, a fost izolat si minimalizat de noul Guvern al Romaniei. Strigator la cer este faptul ca puterea in Romania a tinut ascuns adevarul despre starea meteorologica si dezastrul in care urma sa intre Romania in zilele 22.01.2012 – 13.02.2012, pentru un singur lucru: predarea stafetei (devalizarea Romaniei) noului Guvern PDL. Pentru ei nu au fost probleme de mobilizare: s-au dezapezit drumuri, s-au folosit elicoptere, tot ce era posibil pentru a aduce in Parlament votantii, care sa inscauneze noul Guvern.

Premierul actual, a aparut zilele acestea in mass-media ca un mare muncitor: intr-o fraza de cinci cuvinte, unul era munca sau lucru. Cerea autoritatilor locale sa treaca la munca, populatiei sa iasa din case si sa dezapezeasca drumurile.

Fara scrupule, statul pretinde ca populatia sa-si rezolve singura situatia si problemele in loc sa declare stare de urgenta si sa dea mana libera autoritatilor locale, la cheltuieli si investitii pentru gestionarea situatiei. Starea de urgenta prevede exact acest lucru: folosirea in totalitate a resurselor umane si materiale in posesia statului pentru ameliorarea situatiei.

Prefectii judetelor inzapezite s-au opus cu nonsalanta strigatului disperat de „ajutor” al populatiei. Nu au vrut sa declare stare de urgenta, raspunzand simplu „situatia este sub control”. Ma intreb, ce este sub control? Faptul ca oamenii mor de frig si de foame? Ce este sub control? Ca peste 60.000 de persoane sunt sub zapada. Probabil sub control au doar numarul mortilor, pana acum 68 si vor continua sa inumere cu acelasi dezinteres, in rest, nici macar nu sunt in stare sa recunoasca ca au falimentat si de aceasta data in fata poporului.

Romanii s-au autoorganizat si-au dus sinistratilor alimente, imbracaminte, paturi, chiar si lemne pentru foc. Oameni de bine si-au suflecat manecile si au iesit cu utilajele proprii, la salvarea populatiei. Solidarietatea la romani s-a demonstrat: Statul roman inca trebuie sa ajunga (pe locul doi) la populatia sinistrata.

Ne vor spune ca au gestionat cum au putut situatia, si ca secretul de stat nu a fost divulgat, ca sa nu panicheze populatia. Sper ca statul roman este in cunostinta de cauza pentru ce va urma, sper ca va lua masuri acum, chiar daca este destul de tarziu.

Declarati stare de urgenta si salvati ce se mai poate salva. Cerem de aici (din Diaspora) cu aceeasi disperare in care se afla semenii nostri. Nu este greu de inteles, ca dupa apocalipsa iernii, sa vina si cea a primaverii, cu mari viituri, alunecari de teren, dezastre, dezastre.

Cativa experti spun deja ca zonele din apropierile Siretului sunt la risc. Sper sa nu fie asa. Sau cel putin sa nu fie un secret de stat.

comunicat  ARI

Lasati un comentariu