Ultimele dorinţe ale unor muribunzi celebri

• publicat la: 31 octombrie 2010
Ultimele dorinţe ale unor muribunzi celebri

Este cunoscut faptul, că ultima dorinţă a muribunzilor este indeplinită necondiţionat. Foarte multe nume mari ale lumii au avut astfel de dorinţe, care de care mai ciudate.

Ultima dorinţă a lui Virgiliu a fost legată de poemul Eneida. De pe patul de moarte, a cerut apropiaţilor ca această creaţie a sa să fie arsă. De asemenea, le-a cerut apropiaţilor să dea foc şi celor 12 volume care descriu aventurile eroului troian Aeneas. Eneida a fost munca de-o viaţă a lui Vergiliu. Dar el a ajuns la concluzia că trebuie arsă, pentru că nu a reuşit să o finalizeze. Din fericire pentru umanitate, familia sa a reuşit să-l convingă să renunţe la această dorinţă nebunească.

Ultima dorinţă a lui Shakespeare a fost ca soţia sa să primească „al doilea pat al lui”. Astăzi, sună ciudat, dar pe atunci nu era ceva neobişnuit ca cineva să moştenească un pat. Paturile fără pureci şi păduchi erau lucruri rare care costau foarte mult.

Charles Dickens a avut o ultimă dorinţă: la inmormantarea sa nimeni să nu poarte eşarfe, pălării şi alte absurdităţi vestimentare, dupa cum el le numea. Dickens a cerut, de asemenea, o inmormantare modestă la care să participe doar rudele şi prietenii. Si-a dorit foarte mult ca ora şi locul ceremoniei funerare să nu fie dezvăluite. Din păcate pentru sufletul său, dorinţa marelui scriitor nu a fost respectată.
Inmormantarea s-a transformat intr-un eveniment naţional, plin de fast, cu participanţi purtători de papioane, pălării şi eşarfe, din plin. Astfel, omul, care a obţinut tot ce şi-a dorit de la viaţă, nu a reuşit să aiba parte de ultimele sale doleanţe chiar din cauza rudelor sale.

Bernard Shaw a fost destul de critic la adresa religiei, incluzând in testamentul sau o intreagă secţiune in care sprijina total teoria evoluţionistă a lui Darwin intinsă pe milioane de ani, in dauna celor „şase zile plăpânde ale Bibliei”.

Ultima sa dorinţă a fost: „Fără slujbă religioasă şi fără cruce, indiferent sub orice formă ar fi acesta. Fără alte simboluri sacre care să indice jertfa umană”. In timpul vieţii, marele dramaturg englez a visat să reformeze vocabularul englez, reuşind să schimbe literele cunoscute cu alte 40, pentru a facilita ortografia.

Celebrul magician Houdini a fost foarte pasionat de spiritism şi şedinţe de magie. De multe ori, in casa lui se desfăşurau şedinte de spirirtism, in care incerca să ia legatura cu mama sa moartă. Inainte de moarte, i-a cerut soţiei sale ca, anual, să şină asemenea şedinţe in casa lor pentru a putea lua legatura cu ea. El a ţinut să-i precizeze soţiei că şedinţele trebuie să aibă loc anual, pe parcursul a 10 ani, intotdeauna de Halloween. Soţia s-a ţinut de cuvânt, insă Houdini n-a mai apărut niciodată.

Napoleon a avut ca ultimă doleanţa următoarele: „capul să-i fie ras, iar părul să fie impărţit prietenilor sai”. Ulterior, oamenii de ştiinţă au studiat firele sale de păr şi au constatat că prezentau urme de arsenic. Conform unor teorii, acest semimetal se afla in pereţii camerei lui Napoleon şi, tocmai, acest lucru l-a omorât. O altă teorie sustine că a fost otrăvit de britanici.

sursa  ziare.com

Lasati un comentariu