Efectele noului acord cu FMI: Scumpiri şi facturi mai mari

• publicat la: 26 March 2011
Efectele noului acord cu FMI: Scumpiri şi facturi mai mari

Scumpiri, medicamente compensate mai puţine şi facturi mai mari pentru unii români. Acestea sunt doar câteva din efectele noului acord cu FMI ce intră în vigoare în mai puţin de o săptămână. Vineri, conducerea Fondului Monetar Internaţional a aprobat noul acord de tip preventiv, care va dura 24 de luni.

Cei mai loviţi de angajamentele pe care le-a luat executivul faţă de FMI vor fi bolnavii şi săracii. Pacienţii vor avea mai puţine medicamente compensate şi gratuite. În plus ,vor fi desfiinţate 5.700 de paturi de spital.

Factura la căldură va creşte simţitor pentru cei care nu vor mai primi ajutor de la stat, asta pentru că executivul va reduce numărul de subvenţii.

Trebuie să ne pregătim şi de scumpiri. Transportul în comun ar putea devni pentru mulţi un lux. Biletele RATB s-ar putea majora cu 40% iar cartele de metrou cu 10%. Nici biletele de tren nu scapă de majorări.

În total, România are la dispoziţie din împrumutul extern 5,4 miliarde euro, din care 3,6 miliarde sunt de la FMI, 1,4 de la Uniunea Europeană şi 0,4 miliarde euro de la Banca Mondială. Iniţial, guvernul a spus că banii de la FMI vor fi folosiţi doar în caz de urgenţă. Ministrul Finanţellor a declarat însă ieri că ţara noastră ar putea fi nevoită să îi cheltuiască.

sursa  Cotidianul

Lasati un comentariu