„Nici manuale și nici ghiozdane pentru clasa 0” afirmă Secretarul de Stat Oana Badea la Satu Mare

• publicat la: 27 februarie 2012
„Nici manuale și nici ghiozdane pentru clasa 0” afirmă Secretarul de Stat Oana Badea la Satu Mare

Secretarul de Stat în Ministerul Educației, doamna Oana Badea, s-a aflat astăzi, 27 februarie 2012, într-o vizită de lucru la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

Agenda demnitarului  a inclus o întâlnire cu întreaga echipă a inspectoratului școlar, precum și discuții cu directorii unităților de învățământ din municipiul Satu Mare .

Dialogul purtat atât cu inspectorii școlari, cât și cu directorii de școli, s-a axat pe câteva subiecte importante și de actualitate: clasa pregătitoare, învățământul profesional și tehnic și foaia de parcurs pentru anul școlar 2011-2012.

Răspunzând la întrebările celor aproximativ 50 de directori de școli din Satu Mare, Oana Badea a precizat că ”activitatea la clasa pregătitoare nu presupune existența manualelor. Cine spune că  elevii vor purta ghiozdane, asta înseamnă că, din păcate,nu este deloc familiar cu acest conceptul. Subliniez: clasa pregătitoare nu înseamnă nici manuale și nici ghiozdane pentru elevi!”.

Nu în ultimul rând, Secretarul de Stat pentru învățământul preuniversitar a discutat cu inspectorul școlar general adjunct, Szasz Piroska, despre învățământul în limbile minorităților naționale. Ideea care s-a desprins în urma trecerii în revistă a problematicii educației pentru minoritățile naționale a fost cea a echilibrului în luarea oricărei decizii.

sursa ISJ SM

comentarii

de Cristian la 28 februarie 2012 - 14:33

Stimată Demnitar,dacă clasa pregătitoare nu înseamnă manuale şi ghiozdane, de ce n-a fost bun sistemul de până acum, când nepoţeii noştri veneau acasă de la grădiniţă şi nu ne mai săturam să le ascultăm cântecele şi poeziile învăţate de la doamnele educatoare, acele cadre bine pregătite în domeniu,care-şi făceau şi-şi fac excelent meseria.Nu înţeleg de ce trebuie furată copilăria unor copii, care mulţi dintre ei, din cauza vârstei fragede nu vor putea ţine pasul cu marea majoritate a celor mici.Nu sunt psiholog, însă sunt sigur că educaţia înseamnă disciplină iar pentru a menţine disciplina trebuiesc luate măsuri chiar dacă sunt extrem de blânde, iar acestea nu-i sigur vor fi suportate în mod egal de toţi copiii care au o asemenea vârstă.

Lasati un comentariu