Curăţenia de primăvară in relaţia de cuplu

• publicat la: 21 martie 2012
Curăţenia de primăvară in relaţia de cuplu

Primavăra si-a făcut aparitia cu paşi timizi si a adus cu ea un suflu nou, poftă de viaţă si chiar necesitatea de a face niste schimbări in viata sentimentală. Esti implicată intr-o relatie?

Iată câteva metode prin care poţi face curăţenie in viaţa ta amoroasă de pe urma cărora relaţia de cuplu să aibă numai de câştigat!

1. Renunţă la ranchiună

Primăvara este anotimpul unui nou inceput – de ce nu ai lăsa ca beneficiile sezonului să se transpună si in relatia ta? Incepe prin a-ti propune să lasi in urmă ranchiuna si a-i permite, aşadar, legăturii tale amoroase să inflorească!

De ce ai renunta la supărările mai vechi? Deoarece ranchiuna nu face decât să iti pună pe butuci relatia de cuplu. Toate problemele nerezolvate, care ti-au creat frustrari mai mari sau mai mici in trecut, au darul de a-ti sabota relatia, prin certuri si iesiri necontrolate, plus mici răzbunări si alte tertipuri deloc plăcute.

Ce poti face pentru a scăpa de ranchiună? Dacă tu si partenerul tău ati discutat deja problemele in cauză si ati stabilit să treceţi peste, poate că a venit momentul să treci cu adevărat peste acele momente neplăcute si să iti permiti să fii fericită. Dacă nu ai abordat subiectele spinoase până in prezent, fă-o acum, inainte ca relatia de cuplu să aibă si mai mult de suferit.

2. Fă-ţi cunoscute sentimentele

In special când vine vorba despre cele negative. Fără a transforma discuţia intr-o ceartă presărată cu reprosuri, comunică-i celuilalt ce anume te deranjează. Poate că este vorba despre faptul că ai senzatia că nu iti mai acorda suficientă atentie in ultimul timp, poate că nu te-a sustinut in demersul tău de a găsi un nou job. Oricare ar fi problema, spune-i si iubitului tău cum te-a făcut să te simti atitudinea si comportamentul său. La final, in mod cert te vei simti eliberata!

3. Petrece mai mult timp in compania lui

Intr-o relatie pe termen lung, este foarte usor sa incepi sa crezi ca partenerul va fi acolo mereu si, in consecinta, sa neglijezi timpul petrecut impreuna. Insa nu te lasa pacalita de confortul pe care il imprima o relatie serioasa: este esential ca amandoi sa va faceti timp pentru a petrece momente speciale impreuna (vizionarea unui film, cand niciunul nu discuta cu celalalt, nu intra la socoteala).

Stabileste impreuna cu iubitul ca, spre exemplu, sa renuntati sa va mai uitati la TV o seara pe saptamana si sa stati, pur si simplu, de vorba. La fel de bine, cand aveti timp si bani, iesiti la un restaurant sau creati o atmosfera intima, stropita cu vin, in propria casa.

In definitiv, pana si 10 minute acordate celuilalt in exclusivitate in fiecare zi vor face diferenta. Important este sa nu uitati niciunul de ce va iubiti si care sunt motivele pentru care continuati relatia de cuplu.

4. Scapa la rutina

Ce ar fi faca, in aceasta primavara, te-ai hotari sa incepi o noua activitate alaturi de iubitul tau? Orice activitate in doi, care va face placere amandurora, are toate sansele sa aduca un suflu nou in relatia de cuplu. Incercati orice, de la cursuri de dans la degustari de vin, excursii la munte etc. Esenta este sa petreceti momente speciale unul in compania celuilalt, care sa va intareasca si mai mult legatura.

sursa relatii

Lasati un comentariu