Autorităţile locale trebuie să actualizeze listele electorale

• publicat la: 3 august 2012
Autorităţile locale trebuie să actualizeze listele electorale

Premierul a cerut autorităţilor locale să înceapă procesul de actualizare a listelor electorale, astfel încât Guvernul să poată transmite Curţii Constituţionale datele solicitate.

Ponta a mai solicitat autorităţilor locale, să se asigure că toate persoanele implicate vor reveni din concediu începând cu săptămâna viitoare, precum şi să explice opiniei publice „ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă cu adevărat”, arătând că există multă confuzie şi dezinformare, scrie Mediafax.

Premierul a precizat că Institutul Naţional de Statistică nu poate încheia până la 31 august procesul de centralizare a datelor adunate la recensământul populaţiei, astfel că autorităţile locale trebuie să verifice informaţiile privind evidenţa populaţiei.

Guvernul se va reuni, marţi, în şedinţă pentru a adopta deciziile necesare stabilirii numărului real al cetăţenilor cu drept de vot din fiecare unitate administrativ-teritorială.

Curtea Constituţională a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date „contradictorii” privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul.

În aceste condiţii, Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar până la acea dată.

Decizia a fost luată joi, după ce miercuri seara a solicitat informaţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de la Institutul Naţional de Statistică.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Leti la 3 august 2012 - 18:15

Base a pierdut sustinerea mea acum vreo 2 ani. Nu imi plac amenintarile, ura, minciuna. Vrem sa ne si bucuram de viata, nu sa ne tot uram intre noi ca asa ne zice presedintele. Nu ma intereseaza ca celalalt e pensionar, bugetar, handicapat, intelectual, doctor….nu pot sa il urasc pentru asta . Ma intereseaza doar sa fie OM, sa nu ma minta, sa nu ma fure, sa nu faca rau. Atat ! Demisia de onoare ar reabilita ceva din imaginea lui deja mai mult decat sifonata.Iar listele electorale sunt o adevarata rusine pentru orice primar care accepta ca numarul votantilor sa fie mai mare ca CEL AL LOCUITORILOR.

de emil la 5 august 2012 - 10:24

besescu si onoarea! mie mi se par incompatibile, contradictie in termeni!

de Trahanache la 5 august 2012 - 12:51

clopotind:
aveti putintica rabdare…
stimabililor averi putintica rabdare…

de Lapusneanu-voda la 5 august 2012 - 13:25

de ma voi scula…
pre multi am sa popesc si io….

de Judecatorii la 5 august 2012 - 13:33

…..si le lua Mintile….

si atunci ei au introdus pragul
50% + 1
si se incurcara si nu s-au mai inteles in VECI!

Lasati un comentariu