” Împreună” cu Werdnig Hoffman la Bobald

• publicat la: 23 august 2012
” Împreună” cu Werdnig Hoffman la Bobald

In organizarea Asociaţiei Werdnig Hoffman Carei şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, al Consiliului Local Carei,în perioada 20 – 25 august, la Bobald se  desfăşoara  cea de-a patra   ediţie a taberei pentru persoanele cu dizabilităţi,sub  inspiratul slogan” Împreună”. Timp de o săptămână, 28 de copii şi tineri bolnavi de sindromul Werdnig Hoffman sau suferind de un alt handicap locomotor cauzat de o boală rară sau comună, din întreaga ţară,  participa la variate   activităţi recreativ-culturale.Alături de ei ,in  tabăra de la Bobald sunt prezenti   şi peste 35 de însoţitori ai bolnavilor, respectiv voluntari.

In cursul acestei zile,acestia au primit vizita delegatiei jandarmilor sătmăreni si a celor de la Grupa de Supraveghere Ordine Publică Carei.

Tinerii au făcut cunoştinţă cu purtătorii de uniforme ajungând relative repede la o excelentă interacţionare şi bună intelegere.Tineri şi maturi deopotrivă, au discutat despre ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, despre dotarea militarilor jandarmi, despre greutăţile, dar şi despre împlinirile acestei meserii.

De departe eroul zilei a fost  sergentul major Kiss Miklos – Bogdan, care este şi voluntar al Asociaţiei.În prima parte a întâlnirii, subofiţerul a fost prezentator al materialelor din dotarea Jandarmeriei, iar în cea de-a doua a încântat asistenţa cu o demonstraţie de intervenţie profesională, în cadrul căreia a prezentat modul în care sunt folosite mijloacele de intervenţie ale jandarmilor.

A urmat apoi un tir de întrebări, despre viaţa şi munca de jandarm, încât două ceasuri au trecut fără ca cineva să  remarce.

Ultima parte a întâlnirii s-a petrecut la o masă comună, unde toţi au apreciat gulaşul tradiţional  pregătit de către unul dintre voluntari,Bujor Păuşan , sarmalele – oferite de către jandarmi şi o delicioasă prăjitură cu mere – pregătită de către mama unuia dintre jandarmi.

Atmosfera din tabara de la Bobald este plină de optimism,participanţii  sosiţi din  Satu-Mare , Carei, Zalau, Oradea, Bucureşti,Arad,Timisoara şi chiar Budapesta apreciind eforturile organizatorilor.

In cursul zilelor trecute activităţile au fost mai mult decât atractive,pentru multi din cei aflaţi in scaunul cu rotile această tabără e o ocazie excelentă de a socializa cu alţi tineri de seama lor,de a petrece in aer liber clipe de neuitat.

Participantii au primit vizita protopopului greco-catolic de Carei, Radu Filip, şi a consilierului judeţean Pinter Jozsef, care au ajutat la organizarea taberei.

Din partea  Directiei de Cultura Carei,prin intermediul  lui Bogdan Georgescu,vineri  seara va fi posibilă participarea  membrilor taberei la concerul trupei Voltaj, la Carei, cu ocazia manifestărilor AugustFest 5,precedată  in prealabil de o discuţie cu binecunoscuţii interpreţi.

redactia

comentarii

de maria la 24 august 2012 - 11:54

Felicitari pt eroul zilei, Bogdan Kiss. A ramas acelasi copil minunat.{fosta invatatoare}

de Oana la 24 august 2012 - 17:57

Activitatile de voluntariat sunt cele care schimba mentalitatea oamenilor! Ele dovedesc cata nevoie avem unul de celalat si cat de mult avem de oferit ! Astfel, incetam sa ne mai plangem si reusim sa fim increzatori!Ele trebuiesc intensificate, atat la nivel de copii cat si de adulti!

de kiss M.Bogdan la 25 august 2012 - 13:27

Va multumim , pentru frumoasele rinduri .Pentru noi cei din Tabara Bobald 2012 a fost o mare bucurie de a va avea alaturi de noi pe toti invitatii.Mi-a facut placerea sa va prezint cateva lucruri pe care nu le intalniti in viata de zi cu zi .Cu respect Kiss M.Bogdan

Lasati un comentariu