Top credite nevoi personale fără garanţii in lei

• publicat la: 21 septembrie 2012
Top credite nevoi personale fără garanţii in lei

La creditele de nevoi personale, BNR a impus ca perioada maxima de acordate a acestora sa fie limitată la 5 ani, in conditiile in care in ultimii ani clientii puteau accesa un asemenea credit pe o perioadă de 10 ani sau chiar mai mult. In plus, acestea se acordă acum de catre majoritatea bancilor doar in lei, ofertele in euro fiind din ce in ce mai rare.

Prin reducerea perioadei de creditare, clientii pot accesa acum sume mai mici, insă faţă de oferta existentă acum 3 ani, când dobânda DAE la un credit de nevoi personale faţă de  garanţii depăşea 25%, acum oferta bancherilor se apropie tot mai mult de pragul de 10% la imprumutul in moneda nationala.

Top dobanzi la credite de nevoi personale fara garantii

Pentru calculul ratei lunare si a dobanzii DAE s-a luat in calcul un credit de 20.000 lei, acordat pe perioada maxima de 5 ani.

Cea mai buna oferta o regasim la Banca Transilvania, care de curand a lansat un credit nevoi personale cu dobanda fixa pe intreaga perioada de creditare. Dobanda este de 12%, rata lunara ajunge la 445 lei, iar dobanda DAE este de 12.68%. Clientii care isi vireaza venitul prin banca primesc o reducere de jumatate de procent, dobanda DAE ajunge in acest caz la 12.12%, cu o rata lunara de 440 lei. Banca a majorat recent rata dobanzii pentru acest imprumut cu 1.5%, insa cu toate acestea ramane cel mai ieftin credit de consum din piata.

Pentru cei care doresc sa isi reamenajeze locuinta, Banca Transilvania le propune clientilor un credit de nevoi de nevoi personale fara garantii cu destinatie imobiliara, pentru care au nevoie de un avans de minim 40% din valoarea investitiei, la dobanzi de 3% peste Robor la 6 luni.

Pentru credite cu dobanda fixa, se plateste comision de rambursare a imprumutului in avans. Valoarea comisionului este de 0.5% din valoarea rambursata, daca aceasta are loc in ultimul an de contract si de 1% din valoarea rambursata in avans, daca este efectuata inainte de ultimul an de contract. Avantajul unui credit cu dobanda fixa este ca stiti de la inceput care este rata lunara pe toata perioada, in timp ce o dobanda variabila presupune o rata lunara mai mica sau mare in functie de evolutia indicelui de referinta.

La OTP Bank cea mai buna oferta de credite pentru nevoi personale are o dobanda de 7.88% peste Robor la 6 luni, fara alte comisioane si o dobanda DAE de 13.08. Suma totala de rambursat dupa 5 ani este de 26.912 lei, iar rata lunara este de 448 lei. Suma maxima poate ajunge in functie de veniturile clientului si gradul sau de indatorare la 66.000 lei, venitul minim solicitat de banca este de 350 lei sau 500 lei venitul cumulat la credite cu co-debitori.

Volksbank a relansat promotia pentru credite de nevoi personale cu dobanda fixa, aceasta este valabila pana la finalul anului 2012. Dobanda este fixa de 13% , fara alte comisioane si in plus banca ofera gratuit clientilor asigurarea de viata pe toata durata imprumutului.

Compara oferta completa de credite nevoi personale.

Rata dobanzii este mai mare cu 1 procent fata de promotia initiala de la inceputul verii. De altfel, mai multe banci au operat majorari ale dobanzilor fixe pentru acest tip de credit, datorita cresterii puternice a dobanzilor din piata monetara la care se imprumuta bancile intre ele. In cazul creditelor cu dobanda variabila indexate in functie de indicele Robor, cresterea acestuia se regaseste acum in dobanzi mai mari.

ING Bank, are cea mai buna oferta disponibila pentru clientii care isi vireaza venitul prin banca si incheie o asigurare de viata de grup. Dobanda este variabila, fiind formata din marja fixa de 6% si dobanda Robor la 3 luni.

Pe langa dobanda, clientii platesc un comision de analiza de 105 lei, la care se adauga un comision de administrare credit de 2% din valoarea acestuia, platit o singura data la acordarea imprumutului. Asigurarea de viata este taxata cu un comision de 2 procente din valoare credit. DAE are valoarea de 14.07%, iar suma totala de rambursat pe intreaga perioada ajunge la 27.247 lei.

sursa moneycenter.ro

Lasati un comentariu