Pregătiri in casă pentru toamnă

• publicat la: 7 octombrie 2012
Pregătiri in casă pentru toamnă

Odată cu venirea toamnei, casa poate fi pregătită pentru sezonul rece. Schimbă hainele din dulap si decoraţiunile interioare, astfel incât să fii in ton cu noul anotimp.
Iată 6 pregătiri care pot fi făcute in casă pentru toamnă:

1. Indepărtarea păianjenilor

Toamna este sezon de reproducere pentru păianjeni si momentul când femelele depun ouă. Este bine ca la curăţenia generală de toamnă să verifici toate colturile si locurile in care ar putea fi păianjeni pentru a-i indepărta. Astupă toate fisurile si găurile pe care le găsesti prin casă.

Pe langa traditionala matura, se poate folosi un dispozitiv impotriva paianjenilor. Acesta emite ultrasunete care sunt percepte de catre insecte ca semnalele inamicilor naturali si, prin urmare, vor evita acea zona.

2. Izolaţia casei

Verifică izolatia casei in zilele insorite de toamna, inainte de primul ger. Acoperisul, peretii, ferestrele trebuie sa fie reparate daca prezinta probleme astfel incat pierderile de caldura din iarna sa fie minime.

3. Alte treburi si lucrări pentru toamnă

Dacă stai la casă, curăţă jgheaburile si burlanele inainte de primele ploi de toamnă. Mobila de pe terasă si grătarul trebuie curăţate si pregătite pentru depozitare. Dacă ai instalatii de iluminat in curte, verifică fiecare bec si aparat in parte.

In cazul in care pe ferestre s-a acumulat praf pe timpul verii, poţi spăla ferestrele până la urmă toarea curăţenie majoră, de sărbători. Curăţă sitele de la geamuri de praful si impurităţile acumulate si instalează-le inapoi, fixate bine, dacă le vei folosi in continuare.

Scoate din cămară sau de pe balcon borcanele si lucrurile de care ai nevoie in bucătărie in urmatoarele luni.

4. Modificări in dulapul de haine

Spală hainele de vară apoi impachetează-le. Acestea si accesoriile de vara pot fi pune in saci sigilati si depozitate pe rafturi inalte, unde nu umbli des. Nu uita de echipamentele sportive care nu-ti vor mai fi de folos toamna si iarna, cum sunt rolele. Curata incaltamintea de vara si depoziteaza-o separat, mai ales pe cea decupata, pe care nu o mai folosesti pana la vara.

5. Reamenajează un spatiu din casă

Daca ai fost plecat in concediu si nu ai avut timp sa te ocupi de casa, acum este momentul sa reamenajezi o incapere, oferindu-i alt rol. In prima jumatate a toamnei temperaturile sunt suficient de ridicate incat peretii sa se usuce repede in caz de zugravit. Poti cumpara o mobila noua pentru camera copilului sau poti reconditiona un mobilier mai vechi.

6. Decorează casa pentru toamnă

Renunţă la recipientele de sticlă cu nisip si scoici pentru a le inlocui cu alte decoratiuni de sezon cum sunt nucile vopsite in aramă sau conurile de brad si florile uscate. Pune pe jos un covor sau o rogojină in nuanţe de roşu si cafeniu si inveseleşte canapeaua cu perne galbene sau portocalii. O vază cu flori de toamnă poate intregi aspectul de toamnă al unei camere.

sursa acasa.ro

Lasati un comentariu