Vânătoare cu copoi de Zilele Hubertus

• publicat la: 17 octombrie 2012
Vânătoare cu copoi  de Zilele Hubertus

In perioada 27-28 octombrie 2012 va avea loc la Carei prima manifestare de vânătoare tradiţională  cu haită  de copoi.

O solicitare pentru finanţarea evenimentului,in suma de 15.000 lei, a fost propusă consilierilor la şedina de luni 15 octombrie 2012 prin referatul de specialitate intocmit de Serviciul contabilitate, din capitolul de cheltuieli 67.02 Cultură, recreere şi religie ,,titlul:bunuri şi servicii”.

Potrivit celor declarate de Bogdan Georgescu,Directorul Direcţiei de Cultură si Sport din Primăria Carei,in cadrul şedintei de luni,iniţiativa aparţine  lui Antal Istvan,preşedintele AJ a Crescătorilor de Cai din Satu Mare şi Ionescu Marius,din partea TV1SM şi este motivată,după cum completa primarul Kovacs, de incercarea de a se face reclamă Castelului si  a formării unei tradiţii in acest sens.

Manifestările Zilelele Hubertus la Carei vor avea loc in incinta parcului din jurul Castelului şi vor cuprinde vânătoarea tradiţională călare cu haita de copoi,in pădurea Foieni,expoziţie de câini pentru rase de vânătoare,expozitie de trofee de vânătoare,concurs de gătit preparate vânătoreşti si pescăreşti la ceaun,muzică de fanfară,concert de cornete de vânătoare,concurs de vânătoare şi examene pentru câinii de vânătoare.

Trupa de suflători de a cărei intermediere s-a ocupat artistul Rudolf Fatyol, va sosi din Budapesta,pentru  deplasare şi  recital solicitându-se suma de 5 mii lei.Aceiaşi sumă va fi alocată si pentru deplasarea si participarea la eveniment a haitei de câini.

Din restul sumei alocate se vor asigura cheltuielile de masă şi cazare pentru invitaţi.

In faţa  manejului din incinta parcului din centrul oraşului vor fi amplasate pe parcursul celor două zile,12 corturi vânătoreşti iar in incinta Castelului vor fi expuse vizitatorilor trofeele de vânătoare.

comentarii

de Unul foarte interesant la 17 octombrie 2012 - 13:55

Țara arde, și copoii se piaptănă.

Bravo baștanilor, numai asta vă mai lipsea, o vânătoare cu copoi, pe banii Primăriei din Carei. Sau te pomenești că este un vechi obicei practicat în familie, în Asuajul de Sus, și la care nu se poate renunța?. De Sus sau de Jos, tot cu bila au cele mai mari probleme unii care se mai află (oare până când?) în fruntea urbei. Mari găinari mai sunteți, fârtașilor !

Invitați rugăm frumos și pe Kelemen Hunor, că-i place vânîtoarea cu copoi, apoi Prefectul, și Procuratura, și DNA, și Corpul de Control al primului ministru, poate că o să vă mergă ceva mai bine vânătoarea. Nesimțiților!

Uniunea Europeană vă trimite TIR-uri încărcate cu alimente, și astea pe post de pomană, ca să le distribuiți voi săracilor, fiindcă Primăria Carei n-are destui bani și nu este în stare să se ocupe de locuitorii careieni săraci, iar vouă vă arde de copoi? Poate o să vă treziți și cu câteva mușcături zdravene de copoi în dos, sau într-un loc mult mai sensibil. Poate v-o mușcă și v-o smulg de tot ăia. Copoii. Dă Doamne, fiindcă asta ați merita.

Sau primașii de ieri si de azi se cred deja urmașii legitimi ai grofilor Karolyi? Numai ăia mai practicau vânătoarea cu ogari pe câmpiile din jurul Careiului. Ăia măcar aveau o scuză, aveau o grămadă de bani, totul în jur era al lor, fiindcă erau norocoți și s-au cacat în scăldătoare, puteau afirma fără jenă că le curge niscaiva sânge albastru in vine, încă de pe vremea lui Kund, ăla care s-a stabilit de mult prin Căpleni. Și de pe vremea fiilor lui Kund, de pe vremea lui Kuisd si a lui Cupian (Kopjan). Pe baștanii ăștia de acum însă, pe primașii de acum, dacă îi lași cumva să se scarpine puțin, nu dai de sânge albastru, și de un strat gros de glod.

Ordinarilor.

de Darren la 27 decembrie 2012 - 00:37

Si mie imi place sa visez, dar imi place si sa stiu cand o fac A propos de uraisi, si acum imi aduc cu placere aminte de un serial cu Planeta uraisilor de la TV si de calatoriile lui Guliver. Iar inainte erau niste carti de SF exceptionale si visam cu ochii deschisi.Ce nu imi place este insa atunci cand apar unii care, speculand credulitatea altora, prezinta ca adevarate o serie de lucruri care sunt pura fabulatie. As fi de acord cu ei daca ar scrie pe coperta SF. Dar nu sa agite apele pentru o simpla sarlatanie.De ce? Pentru ca intr-adevar sunt lucruri teribil de interesante si de misteriuoase si capacitatea de visare, de munca si de analiza ar fi bine sa o folosim pe drumuri fertile, nu pe directii trasate de fabulatia unora.Eu m-am ocupat de paranormal si de astfel de probleme si opinia mea este ca poate fi ceva adevarat. Dar doar vreo 1%. Restul este opera sarlatanilor (adica acelor care cauta sa te minta cu bunstiinta) si a celor care vor sa se autoconvinga fara a observa care este realitatea.In concordanta cu procentul scris mai sus, l-am testat pe Mudava si pe un tip ce se lauda cu absolvirea unei academii de paranormal la Chisinau. Cate trei zile le-am acordat, in care nu mi-am permis sa emit nici o judecata pro sau contra lor. Apoi am analizat datele si nu mai am nici o indoiala cand le pun eticheta de sarlatani .De ce este important? Pentru ca la astfel de oameni adesea apeleaza oameni bolnavi, fara sperante, care cad victima si se trezesc far bani si mai bolnavi decat au fost.Din punctul meu de vedere ar fi foarte important daca s-ar face teste asupra acestor oameni pentru ca cei care cauta un ajutor nesperat sa nu cada pe mana unor excroci ci, daca tot vor sa incerce altceva, macar sa fie luati in seama de ooameni care prezinta macar un grad de credibilitate.Sunt o serie de fenomene interesante si cred ca ar fi bine daca ne-m angrena sa mai descifram cate ceva din ele. dar sa ne pierdem timpul cu ceva ce din start este fabulatie In ceea ce priveste Bucegii, nu exclud posibilitatea ca ei sa ascunda mistere deoasebite. Dar chestia cu uraisii mi se pare o gogorita. Cel putin la dimensiunile prezentate. Asa ca mi se pare o pierdere de timp sa mai discut despre subiect. Ca ar putea fi incaperi imense facute de fiinte rationale Se poate testa. Este o cale cel putin pe moment mai promitatoare Ar fi interesant daca s-ar posta date pe acst subiect, care sa fie apoi analizate de grup

de Horia Maries la 27 decembrie 2012 - 08:49

@Darren la 27 December 2012 – 00:37

Tot respectul. Am citit de două ori postarea Dvs.

Dar tot n-am înțeles legătura dialectică dintre vânătoarea cu copoi și ființele uriașe, cărți SF, paranormal și astfel de subiecte.
Copoii sunt doar niște câini, nimic supranatural în toată treaba asta.

Sau nu a fost ales bine articolul la care ați făcut postarea?

Lasati un comentariu