A fost constituită Asociația Civică pentru Demnitate în Europa

• publicat la: 29 iulie 2014
A fost constituită Asociația Civică pentru Demnitate în Europa

Membrii fondatori au plăcerea să informeze opinia publică cu privire la înființarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC). Asociația își are sediul central în București și intenționează să deschidă filiale în țară și străinătate.

ADEC are ca scop promovarea României ca stat național demn în Europa prin promovarea coeziunii cetățenilor, promovarea culturii și a tradițiilor, a istoriei și justiției, precum și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Dan Tanasă, președinte ADEC: ”Valorile care stau la baza constituirii asociației sunt valorile pe care trebuie să se sprijine orice societate democratică: libertate, democrație, egalitate, demnitate umană și drepturile omului. Vom milita activ pentru demnitate în Europa, pentru eradicare sărăciei și a discriminării de orice fel, pentru respectarea legilor, pentru combaterea corupției și pentru întărirea democrației și a statului de drept”.

ADEC se va implica activ în apărarea demnității umane și a drepturilor omului în cazul tuturor cetățenilor români din interiorul granițelor României care se află în dificultate sau care riscă să-și pierdă identitatea precum și în cazul comunităților de români din jurul granițelor României care au nevoie de ajutor pentru a-și păstra identitatea românească.

ADEC va milita în permanență pentru promovarea valorilor europene, a dialogului interetnic și interconfesional și pentru sprijinirea sistemului juridic în vederea creșterii încrederii cetățenilor în statul de drept bazat pe dreptate socială.

Cu speranță pentru o Românie demnă într-o Europă demnă!

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa

Lasati un comentariu