Primarul încurajează transformarea unui monument românesc în loc de joacă

• publicat la: 18 mai 2015
Primarul încurajează transformarea unui monument românesc în loc de joacă

Monumentul Ostaşului Român din Carei,  “statuia”   cum îl numeşte consiliera UDMR Venig Gabriela, devine  loc de joaca pentru careienii tineri datorita  incurajarilor administratiei locale.

In timp ce parcul este evitat de copii, poate datorită tăierilor a sute de arbori si a restrictiilor impuse de gardieni, primarul careian încurajează tinerii să  se distreze pe un monument de for public.

În articolele din gazeta condusă de finul său şi suţinută cu bani publici din primăria Carei, primarul afirmă că  nu constituie sarcina administraţiei locale să împiedice copiii să deseneze cu creta pe trotuarul înconjurător al monumentului . “Cum aş putea să opresc copiii să meargă în apropierea monumentului? Ar trebui să pun acolo soldaţi înarmaţi? Astfel de treburi nu constituie sarcina unui primar. De când e lumea lume, copiii careieni s-au urcat pe monument, s-au jucat pe platforma acestuia, dar cu acest lucru nu-l vandalizează şi nu-l necinstesc” spune primarul careian şi consemnează gazeta sătmăreană.

Lipsa spaţiilor de joacă adecvate în municipiul Carei şi lipsa de implicare a administraţiei locale în crearea acestora sunt bine gândite în laboratoarele creative din primăria condusă de preşedintele UDMR Carei. Monumentul Ostaşului Român  este  acel monument de for public din patrimoniul local pentru care nu au fost alocate fonduri pentru reabilitare, pentru care nu  se găseşte o soluţie adecvată de punere în valoare şi pentru care consilierii UDMR folosesc denumirea de  …statuie. Parcurile din jurul statuilor maghiare sunt mereu goale, bine întreţinute de administraţia locală, spre deosebire de cele româneşti, lăsate de izbelişte.

redacţia

comentarii

de Dorin la 18 mai 2015 - 22:54

Cand eram eu copil, monumentul era ceva sacru, din respect pentru istoria pe care ne-o insuflau dascalii nostri nu ne-am fi urcat pentru nimic in lume pe platoul monumentului.Copii care se joaca acolo, au parinti in primul rand,caci ei ii insotesc acolo,care se presupune ca ar trebui sa stie sa se comporte,in al doilea rand, unde sunt dascalii din oras? De ce nu se iau masuri in scoli? De ce nu se discuta la ore aceasta problema?Respectul pentru monumentele istorice din oras, Ce reprezinta ele? Cum le protejam? Cum ne comportam ? Fantana aceea tasnitoare a fost pusa acolo intentionat pentru bataie de joc.Vara copii confunda locul din fata monumentului cu strandul.Este si in parc o fantana tasnitoare mult mai aratoasa si totusi nu se duc acolo cei cu copii ,Oare de ce ? Pentru ca parcul are paznici, pentru ca pe acolo vezi Politia locala, care te si avertizeaza daca faci prostii.Pentru ca parcul dapa parerea primarului este al grofilor si trebuie ingrijit nu trebuie distrus Si edaca copii s-ar urca pe balconul dela castel, daca ar scrie pe pereti, daca s-ar juca in fantana arteziane,Deoarece dupa spusele aceluiasi primar ,,cu acest lucru nu-l vandalizează şi nu-l necinstesc”
Deci de maine liber in parc si la castel; sa va comportati copii exact ca la monument.

de Mihai la 18 mai 2015 - 23:17

primarul a spus prin oras ca maghiarii nu iubesc acest monument dar nu a spus care maghiari pentru ca cei din carei nu au fost intoleranti..stim ca grupul de interese apara cu dintii avantajele finaciare si fac dezastru in jur..consiliera venig spune ca e o statuie dar nu spune ca este platita de primarie si ca l-a angajt pe sotul ei pensionar la administratia parcului desi el este darimator de asociatii agricole…mai este un consilier care are actiuni la firma care face lucrarile pentru APASERV si mai sunt consilieri care isi angajeaza nevestele in locurile unde primaria poate taia facturi grase pentru servicii….scopul lor e sa darime monumentul din centru

de dimitriu radu mihai la 19 mai 2015 - 05:33

nem u ca as fi rau dar inca nu avem educatia necesara ca sa avem un pic de educatie a tot ce inseamna trecut care apartine oricarei etnii.ce sa facem pede rimaria a facut locuri de joaca in parc dar se vede ca nu sunt suficiente,sunt si in cartiere cateva dar atunci cand ies bunicii sau parintii cu copiii ei ies saa se odihneaca si atunci copiii se joaca unde stau ei.Ieri de exemplu i-am atras atentia unui copil apartinind etniei rrome care se spala pe picioare la em artezienele amplasate langa statuia lui FLORIAN>Ar trebui sa avem mai mare grija de investitiile de bun gust facute cu multa truda si cu multi banii.Dar am sa fac o observatie nu din rautate ci asa ca sa nu se mai repete,intr-o zi in loc sa repare drumurile cei care reabiliteaza cu asfalt erau la o locatie la care nu cred ca trebuiau sa fie si din materialul care se foloseste la reabilitarea drumurilor si cu utilajul care prepara bitumul au participat la repararea inui acoperis de garaj in MV2 cine stie de acest fapt .Mentionez ca imi cer scuze daca a avut aprobare si a platit contravaloare lucrarii.

de sorin florut la 19 mai 2015 - 06:46

Monumentul dateaza doar din 1964, adica nu de cand e lumea lume.

de sandu la 28 mai 2015 - 07:45

primarul a zis ca maghiarii nu iubesc acest monument si indeamna amicii sa il vandalizeze crezand ca vor scapa de el…am mai pus noi opinca si pe parlamentul din budapesta dapoi in carei ce bataie ati luat de la eroii pentru care a fost facut acest monument.

Lasati un comentariu