Un şovin în căutarea liniştii electorale

• publicat la: 8 aprilie 2016
Un şovin în căutarea liniştii electorale

Disperare mare în curtea UDMR Carei după anunţarea candidaturii pentru Primăria Carei a  consilierului Ilie Ciută, preşedintele PNL Carei. Dacă  v-aţi fi aşteptat cumva la o confruntare de idei şi proiecte, dragi careieni,  ei bine, v-aţi înşelat. Cine cunoaşte activitatea administraţiei locale  UDMR, ştie de ce, sau mai bine zis  vede în direct de  8 ani de zile. 

Consilierul Ilie Ciută este cel care de 16 ani aduce la cunoştinţa careienilor tot ce se întâmplă în şedinţele de Consiliu Local, şi cu bune şi cu rele.  Atitudinea sa constantă şi echidistantă, prin care susţine cauzele oricărui careian indiferent de religie, etnie sau clasă socială sau prin care încearcă să împiedice scurgerea banului public  careian în favoarea firmelor de casă ale primăriei Carei a adus prejudicii de imagine primarului şi viceprimarului, fapt de neiertat din partea acestora.

Anunţarea intenţiei consilierului  Ilie Ciuta de a candida pentru funcţia de primar a fost cireaşa de pe tort pentru UDMR Carei care a ieşit la atac de-a dreptul. Insinuări josnice  şi mârşave, ce dezonorează  nu numai persoanele care  le  promovează, ci mai ales o formaţiune   care nu  s-a  înregistrat  ca şi partid politic.

Miercuri,  6 aprilie, pe site- ul oficial al UDMR Carei şi la scurt timp apoi şi  pe pagina de oficială a candidatului  Kovacs susţinut de primarul Kovacs a apărut o postare în care  se încearcă atragerea candidatului  liberal la primăria Carei, Ilie Ciută în cursa  mizerabilă a coborârii campaniei electorale din Carei în arena  disputelor pe criterii etnice.  

Din toată conferinţa de presă de  prezentare a obiectivelor şi programelor pentru municipiul Carei( ce-i drept în limba română) de către Ilie Ciută , susţinătorii UDMR  au  notat doar numele oraşului Zlatna care aşa mic cum este a atras investiţii de 100 milioane de euro iar la ora actuală nu mai sunt drumuri de pământ ca şi cele 24 din Carei.

https://www.youtube.com/watch?v=Rgsyza4Hu8k&nohtml5=False

https://www.youtube.com/watch?v=4ZR-tfA-1E0&nohtml5=False

Cineva a căutat doar structura etnică a populaţiei şi a refuzat să caute  cum arată SALA DE CĂSĂTORII a oraşului sau Hotelul oraşului sau casa de oaspeţi sau ….

Cu alte cuvinte, UDMR promovează  o  campanie electorală  pe criterii etnice ,  dezonorantă pentru orice  cetăţean. Lipsa de respect pentru cetăţenii acestui oraş a întrecut astfel limita bunului simţ, limită de care formaţiunea respectivă se  ţine departe. Fapta în sine îl descalifică ca om în primul rând pe cel care a conceput-o.

Am remarcat şi faptul că dintre toti candidaţii înscrişi în cursa electorală pentru fotoliul de primar, UDMR şi candidatul lor de primar îl atacă doar pe consilierul  Ilie Ciută, liderul liberalilor careieni. Ceilalţi nu contează pentru formaţiunea  UDMR Carei. O fi de vină alianţa…?

Modul în care Ilie Ciută  a demarat campania sa electorală, modul în care şi-a făcut cunoscute proiectele şi obiectivele sale, au dat fiori reci contracandidatului său. Acesta promovează constant prin presa sa de casă plătită din bani publici, atacuri la adresa liberalului Ilie Ciută, dar şi a partidului  PNL România. Până şi în numărul din 7 aprilie 2016 al ziarului Nagykaroly es Videke, cu sigla UDMR şi Fundaţia Comunitas în caseta redacţională, este preluat un articol denigrator şi jignitor la adresa PNL din România, singurul partid atacat constant.

Vocea consilierului liberal Ilie Ciută ce se face auzită de 16 ani în Consiliul Local  nu a putut fi dovedită ca mincinoasă cu probe concrete nici măcar odată.

Ceea ce nu au reuşit să facă timp de 8 ani prin presa de casă a primăriei Carei plătită din banul careianului cu peste 2 miliarde de lei anual, încearcă acum în campanie, folosindu-se de sentimentele fireşti naţionale ale fiecărei etnii. Faptul a fost remarcat  si de către presa judeţeană.

Consilierul liberal Ilie Ciută, imposibil de corupt şi de şantajat, este  folosit de candidatul UDMR pentru primărie pentru a-şi  ascunde astfel  dirijările de fonduri către grupul de interes,  fapte pentru care ar trebui să dea socoteală careienilor. Nimic din starea ACTUALĂ a infrastructurii rutiere careiene nu este postat pe pagina UDMR, a primarului sau a primăriei Carei. OMERTA funcţionează la Carei  pe bani publici.

În oraşul multietnic Carei, în anul 2016, primarul în funcţie, datornic la bugetul de stat de 8 ani, preşedinte al UDMR Carei,  doreşte un nou mandat  apelând la o campanie electorală josnică, bazată pe dezinformare şi discriminare etnică, fapt ce a dominat de altfel ambele sale mandate.

 redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 8 aprilie 2016 - 20:56

S-a ales praful, sau tot rahatul și din inițiativa guvernamentală de TRANSPARENȚÂ BUGETARĂ privind rapoartele entităților publice.

Dacă in luna februarie UAT Peimăria Municipiului Carei (probabil că speriată tare de bombe) a postat raportul:

https://static.anaf.ro/static/rapfxb/LOT64/20160229_FXB-EXB-900_TREZ547_4481160_4481160_02_1498430.pdf

în luna martie 2016, nici vorbă să mai fi făcut așa ceva. Azi suntem deja in ziua de 8 aprilie 2016 și nu s-a postat NIMIC.

În țara asta orice minune ține maximum 3 (trei) zile, fiindcă țara este plină vârf de iresponsabili, puturoși, leneși și indolenți.

Dorm factorii responsabili din cadrul Primariei Carei pe ei, dorm în cizme, in frunte cu primașul-nănașul Kovács Jenöke bácsi.

Somn usor, vise plăcute, toți puricii să vă sărute !!!!
Drum bun, la Beciul Domnesc cu voi, dar cât mai repede posibil.

de Ionel Lupu la 9 aprilie 2016 - 20:35

De aproape 2 ani urmaresc activitatea PRIMARIEI CAREI, in cautarea unor realizari cat de cat acceptabile !!!… Din pacate, in aceasta perioada am inregistrat numai : 1) extragerea arborilor gaterabili din toate spatiile verzi; 2) lipsa de supraveghere/coordonare a reparatiilor stradale (rusine ca se produc scufundari pe carosabilul strazilor: aspectul este si foarte periculos); 3) gunoaie imprastiate peste tot(zeci de fotografii !); 4) lipsa transparentei bugetare ; 5) nerespectarea folosintelor asumate prin proiectele cu finantare nerambursabila ; 6) dirijarea fondurilor catre grupurile clientelare ; 7) angajari de personal pe criterii de grup de interese : 8) declansarea unei campanii electorale murdare etc.,etc.,etc.

de hihihi la 10 aprilie 2016 - 13:04

udmr carei nu stie altceva decat sa imparta orasul in romani si unguri si sa scoata banii de la primarie pentru toate petrecerile lor. primarul a angajat in primarie ginerele pe membrii de la udmr si pe nevasta consilierului judetean gindele care a luat la examenul de la prefectura nota 2,5 si acum este directoare economica din primarie. imi inchipui ce multe stie saraca dupa ce a venit de la ferma de oua si a luat orele de la profii de la agro ca sa predea la seral desprte ouale de la ferma….ati pus pe lista de consilieri pe ala cu service din piata de animale unde a fost pusa si camerea de video de la oras dar pe profesorul visnyai csaba nu ati reusit sa il prostiti. Saracvu a trebui sa isi dea demisia daca nu a ridicat mana cum a spus primarul…hihihihi ce am mai ras ca ati scos si pe soferul lui karcsi ca sa aduceti contabilul primarului de la firma de scaune la consiliu….si pe vecinul .si pe nepotul de primar este trecuta casa in care sta ca sa nu ia fiscul pentru datoriile care le are…hiohihihi ce coldusi aveti….

de Eu la 10 aprilie 2016 - 15:55

A innebunit lupu !!!!Cum isi permite cineva sa instige la ura ! Careienii au trait si vor trai impreuna frumos,in pace si prietenie.Pai cum permit maghiarii onesti si de buna credinta sa vina candidatul lor cu sloganuri cum ar fi ; „pentru linistea Careiului „Da are cineva impresia ca pana acum nu a fost liniste? De cine si de ce i frica candidatului UDMR,ca a juns sa recurga la asemenea josnicii !Noi cu totii suntem careieni de buna credinta indiferent de etnie.Asta e o jignire la adresa tuturor !

de nora la 10 aprilie 2016 - 19:25

rusine sa le fie celor de la udemere pentru ca se ascund dupa etnie!!! sa ne spune mai bine pe ce au cheltuit banii luati din primarie!

Raspunsuri

Lasati un comentariu