Prăbușirea pieței de asigurări. Transportatorii sunt în stradă

• publicat la: 15 septembrie 2016
Prăbușirea pieței de asigurări. Transportatorii sunt în stradă

Potrivit cotidianul.ro, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), o asociație care cuprinde 23 de companii de profil, cu o cotă cumulată de 90% din piața de profit, consideră că “presiunile constant pe care transportatorii le fac asupra Guvernului şi Parlamentului au ca efect activarea Guvernului pentru adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă care prevede plafonarea şi îngheţarea preţului poliţelor RCA pe o perioada de şase luni”.

Membrii Uniunii susțin că, prin adoptarea acestei Ordonanţe de Urgenţă, transportatorii îşi vor maximiza profitul, în timp ce companiile de asigurări vor fi forţate să vândă la preţuri care vor adânci pierderile asigurătorilor pe segmentul de asigurări RCA.

Mai mult, dacă preţurile impuse vor fi cele cerute de transportatori, de sub 5.000 de lei pe camion, această măsură va conduce la prăbuşirea pieţei, ajungându-se la o situaţie similară cu cea din trecutul recent, când, din cauza practicării preţurilor de dumping solicitate în prezent de transportatori, unele companii de asigurări au intrat în faliment, deoarece nu puteau acoperi daunalitatea.

Având în vedere toate aspectele semnalate mai sus, UNSAR se aşteaptă ca, lucrând împreună cu autorităţile şi transportatorii, să găsească cu aceeaşi rapiditate soluţii şi pentru diminuarea daunalitatii pe segmentul lor. “Considerăm că numărul din ce în ce mai mare de accidente grave produse de transportatori, care au drept rezultat, de cele mai multe ori, vătămări corporale şi pierderi de vieţi reprezintă o criză reală”, susțin reprezentanții UNSAR.

integral pe cotidianul.ro

Lasati un comentariu