Inspectorul general Durlă la Carei. Copiii românilor din Carei nu se pot pregăti ca vânzători sau ospătari în limba română

• publicat la: 29 noiembrie 2016
Inspectorul general Durlă la Carei. Copiii românilor din Carei nu se pot pregăti ca vânzători sau ospătari în limba română

Marti, 29 noiembrie 2016 , la sediul Primăriei Carei a avut loc o întâlnire între directorii liceelor din localitate, primar şi Inspectorul şcolar  general Călin Durlă. Potrivit purtătorului de cuvânt Adriana Dîngă, unul din subiectele abordate a fost  discutarea planului de învăţământ pentru anul 2017-2018 în municipiul  Carei.

Situaţia din municipiul Carei este una specială în ce priveşte învăţământul profesional şi accesul limitat al elevilor români la acesta. Buletin de Carei a publicat  mai multe materiale care confirmă faptul că elevii români nu au posibilitatea de a se pregăti pentru meserii precum cea de ospătar, vânzător, tapiţer sau plăpumar decât în limba maghiară care nu este limba statului în care trăim.

Cu toate acestea Inspectoratul Şcolar a avizat acest plan de învăţământ pentru anul 2016-2017 care nu numai că defavorizează copii românilor din Carei dar îi discriminează şi acum după ce au trecut 98 de ani de la Marea Unire din 1918.

Un  subiect drag primarului Kovacs, preşedinte al UDMR Carei este comasarea unităţilor de învăţământ şi e greu de crezut că acest subiect nu a fost abordat în cadrul întâlnirii ce nu a fost anunţată sau făcută publică.

http://www.buletindecarei.ro/2016/08/slagarul-comasarilor-din-invatamantul-careian-reinvie.html

Mai ales că se doreşte a se mai scăpa de un lăcaş de învăţământ în limba română prin comasarea Colegiului Tehnic Iuliu Maniu cu şcoala ginnazială Vasile Lucaciu, cel  2 şcoli fiind lăsate în paragină de administraţia Kovacs. Priviţi ce geamuri sunt la aceste şcoli în anul 2016 …

 

În aceste condiţii învaţă elevii de la cele două şcoli care au ca patroni spirituali două personalităţi marcante ale  poporului român, pe Iuliu Maniu şi pe Vasile Lucaciu.

Buletin de Carei a fost singurul portal de ştiri  din judeţ care a semnalat faptul că la 98 de ani de la Marea Unire din 1918 de la Alba Iulia  în municipiul Carei din România copii românilor nu au acces la învăţământ profesional în limba statului.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/la-carei-nu-se-pregatesc-vanzatori-si-ospatari-in-limba-romana-cine-ne-face-de-ras-in-tara.html

Subiectul este unul fierbinte pentru mai marii zilei din judeţ şi se încearcă ascunderea lui sub preş mai ales că e vorba de un municipiu multietnic condus exclusiv  şi discriminator de UDMR. Până la ora actuală nu  a fost emis nici un comunicat oficial care să confirme sau să infirme cele semnalate de Buletin de Carei încă din luna septembrie a acestui an ca urmare a consultării site-ului oficial al Inspectoratului Şcolar.

Buletin de Carei

comentarii

de Albert la 30 noiembrie 2016 - 10:54

komunistii rosi cu verzi distrug si invatamantul la carei….vreti sa bateti joc de munca lui jido de la teoretic???

Lasati un comentariu