Consilierii UDMR votează sumele solicitate pentru Ziua Iancului şi aprobă dărâmarea şcolii

• publicat la: 20 august 2018
Consilierii UDMR votează sumele solicitate pentru Ziua Iancului şi aprobă dărâmarea şcolii

Niciun consilier UDMR nu a mai crâcnit înainte de votarea proiectului privind aprobarea sumei de 20 de mii de lei pentru Ziua Iancului. Brusc, satul nu a mai fost considerat o stradă a Careiului pentru care nu se justifică fonduri de la bugetul local. În 2015 consilierii UDMR au considerat că 12 mii de lei este suficient pentru sărbătoarea tradiţională  a moţilor.

http://www.buletindecarei.ro/2015/07/zilele-iancului-merg-mai-departe-a-xvi-a-editie-duminica-16-august.html

Buletin de Carei vă prezintă în continuare cum se proceda pentru organizarea zilelor satului Ianculeşti când delegatul sătesc era ales de către săteni şi nu numit după preferinţele primarului Kovacs.

http://www.buletindecarei.ro/2013/02/ianculestiul-are-un-nou-delegat-satesc.html

Pe atunci nu se putea construi înainte de obţinerea avizelor necesare şi nici prelua în administrare terenul din cimitir sau păşunea satului.

Sumele propuse de administraţia careiană  în 2014 pentru zilele satului erau înjumătăţite faţă de cele solicitate deşi programul cultural era mai de durată. De când a fost numit delegat consilierul preşedinte PSD Carei consilierii UDMR votează fără să mai  comenteze că satul ar fi doar o stradă ce aparţine de Carei şi nu se justifică susţinerea financiară.

A existat chiar situaţia în care solicitarea delegatului sătesc pentru organizarea Zilei Iancului nu a dorit a fi introdusă pe Ordinea de Zi cum a fost în anul 2015.

La şedinţa din 14 august 2018 nu au mai existat discuţii în contradictoriu privind suma de 20 de mii de lei solicitată de consilierul PSD Oneţ.

Reiese deci că  preferinţele consilierilor majoritari  ai UDMR Carei sunt cei de la PSD pe care îi pot convinge că …şcoala satului a trebuit dărâmată şi că un Cămin Cultural trebuie neglijat până ajunge în stare deplorabilă şi de nereabilitat.

Solicitările repetate ale delegatului sătesc Chiorean de reabilitare a clădirii şcolii au fost refuzate de Primăria Carei care a preferat să dărâme clădirea şcolii….nu care cumva să mai existe vreo posibilitate de deschidere de şcoală românească  în sat.

Să fie întâmplare faptul că un fost asociat de firmă de producţie mobilier a primarului Kovacs   se numea tot …Oneţ?

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2015/07/zilele-iancului-merg-mai-departe-a-xvi-a-editie-duminica-16-august.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/08/revoltator-un-consilier-fiu-al-satului-ianculesti-refuza-majorarea-sumei-pentru-renovarea-bisericii.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/06/se-forteaza-ianculestiul-dupa-gard-de-sarma-ghimpata-la-lac-se-vrea-pesedizare.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/11/da-cu-sarbatoarea-motilor-ianculesteni-ce-aveti-domnule-primar.html

 

Lasati un comentariu