Vandalizarea Monumentul Ostașului Român la 75 de ani de la eliberarea Careiului

• publicat la: 13 septembrie 2019
Vandalizarea  Monumentul Ostașului Român la 75 de ani de la eliberarea Careiului

Sub  atenta monitorizarea Poliției Locale  prin camerele  video de supraveghere ,  Monumentul Ostaşului Român  este vandalizat și transformat  în loc de distracții.  Tinerii se urcă cu rolele pe blocurile sculptate ce formează ansamblul monumental de for public iar treptele recent reabilitate au ajus să fie vandalizate …la fel și plăcile tot recent înlocuite de pe monument. Totul sub tăcerea grăitoare a administrației Kovacs-Keizer-Beko.

Ceea ce aici este posibil nu este permis la niciun monument neromânesc din Carei deoarece mereu răsare câte un agent comunitar care atrage atenția celor cu intenții necurate.

Așa arată Monumentul Ostaşului Român din Carei la 75 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupați  hortystă. Pe aceste trepte vor urca militarii Armatei Române la 25 octombrie pentru a depune coroane de flori în memoria eroilor români.

La 50 de ani de la dezvelirea oficială a Monumentului Ostașului Român de la Carei au fost alocate sume importante de bani pentru reabilitarea acestuia.

Primăria Carei a transferat dreptul de proprietate al Monumentului Ostaşului Român către Consiliul Judeţean doar pentru a nu aloca niciun leu pentru reabilitarea sa. Atât de mare este aversiunea adminsitrației Kovacs-Keizer-Beko față de simbolurile românești nu însă și față de  banii românești pe care îi încasează lunar.

Consilierii majoritari ai UDMR din CL Carei nu au aprobat amplasarea unui catarg cu tricolor românesc în apropierea Monumentului Ostașului Român din Carei iar primarul a afirmat că nu e bine să provocăm maghiarii prin acest proiect inițiat de  ASTRA Carei.

Monumentul Ostașului Român este în continuare camuflat de o perdea forestieră chiar dacă cei ce fac parte din alianțele politice cu UDMR se străduie să ne convingă de contrariul.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/02/planul-de-impadurire-al-primariei-pentru-ascunderea-simbolului-romanesc-monumentul-ostasului-roman-a-dat-roade-carei-1988-vs-carei-2017.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/05/degajati-monumentul-ostasului-roman-de-peretele-forestier-primaria-si-consiliul-local-carei-refuza-raspuns-la-adresa-oficiala.html

comentarii

de Pui la 16 septembrie 2019 - 11:43

Daca ne-am întoarce înapoi în 1940 prima grijă ar fi sa intre cu buldozerele in monument.

de Buletin de Carei la 16 septembrie 2019 - 12:40

așa a fost aruncat în aer monumentul lui Mihai Viteazul de la Guruslău dar nu a fost singurul.

Lasati un comentariu