6 sancţiuni date de OPC

• publicat la: 26 iulie 2011
6 sancţiuni date de OPC

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare a dat 6 sancţiuni cu avertisment şi 6 amenzi contraventionale in cuantum de 36.000 de lei agenţilor economici care nu respectau prevederile legale privind protecţia consumatorilor in cadrul vânzărilor cu preţ redus.

Au fost verificaţi 12 operatori economici de pe raza judetului Satu Mare care comercializau incălţăminte, produse textile şi alimentare. Comisarul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Satu Mare a dorit să facă câteva recomandari celor care fac cumpărături. Acesta ii indeamnă pe cumpărători să cumpere numai din magazine specializate si să solicite bonul de casă pentru a putea proba faptul că au cumpărat respectivul produs si de unde. La sediul comisariatului au mai fost făcute cinci reclamaţii in cursul săptămânii trecute, dintre care comisarul sef ne-a prezentat două.

Prima reclamatie a fost depusă de un domn care si-a comandat on-line o chitară, aceasta insa a ajuns la destinatie lovita. Cea de a doua reclamatie a fost depusa de un alt domn caruia nu i-au fost inlocuiti saci de aspirator achizitionati chiar daca vanzatoarea i i-a vandut ca fiind universali. In ambele cazuri Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor a dispus inlocuirea produselor, agentii economici fiind sanctionati cu avertisment.

In perioada urmatoare urmeaza verificarea zonelor de agrement din judet, verificandu-se calitatea apei, conditiile igieno-sanitare, restaurantele si alimentele vandute in incinta zonele de agrement, chiar daca pana in prezent nu au fost depuse reclamatii.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu