AugustFest5 la final

• publicat la: 25 august 2012
AugustFest5 la final

AugustFest5 a ajuns la final. Inaintea mult aşteptatului concert Voltaj care avea să  incheie a V-a editie a AugustFest Carei,am avut parte de o după-amiză  dedicată artelor vizuale.

La Castel s-a deschis expoziția fotografica sub genericul    « Inexorabil, panta rhei… Cât de frumoși, Marii Carei! – Nagykároly oly szép! Volna itt pár kép!», prezentând imagini ale Careiului de dinaintea primului război mondial și din perioada interbelică, în organizarea Asociației SAVO din Satu Mare.

Partea a doua a zilei a aparținut copiilor. Aceștia au fost răsfățați cu două spectacole de teatru de păpuși, unul în limba română, de la ora 16,00, și unul în limba maghiară, de la ora 17,00.

Spectacolul în limba română a fost o prelucrare a două povești din literatura universală, Cei trei purceluși și Purcelușul și lupul, adaptate de regizoarea Emese Bandura. Actorii care au mânuit cu îndemânare păpușile, Nagy Tamás și Bandura Tibor, au creat o atmosferă de basm în plină zi.

Copiii au intrat  rapid în rolul de spectatori activi și au participat la dialogul personajelor-păpuși. Referitor la public, regizoarea a declarat pentru Buletin de Carei: „ Mi-a plăcut că au reacționat pozitiv. Sunt copii isteți care au prins firul poveștii și au simpatizat cu personajele pozitive.

Finalul a fost unul neașteptat, păpușarii ieșind din spatele decorului pentru a servi spectatorii cu floricelele de porumb preparate de unul dintre purcelușii din basm.

40  de copii însoțiți de părinți și bunici au făcut platoul din fața intrării dinspre Monument a Kastelului Karoly neîncăpător, iar râsetele zglobii ale celor mici au atras mulți curioși dintre trecători.

Cele două evenimente artistice au încheiat un August Fest5  careian de un nivel calitativ net superior celui de anul trecut. Direcția de Cultură a Primăriei Carei și Centrul Cultural careian au reușit organizarea unui festival pentru toate gusturile. Deși au participat și invitați din afara localității, talentele locale au fost intens promovate în spectacole de gală.

Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu