Sistem hidrometeor de monitorizare a apelor si incendiilor

• publicat la: 26 noiembrie 2012
Sistem hidrometeor de monitorizare a apelor si incendiilor

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat azi la recepția tehnică a proiectului ”Realizarea sistemului informațional hidrometeor valoric de monitorizare a apelor și incendiilor în vederea excluderii comune a riscurilor” derulat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare, eveniment la care au mai fost prezenți și prefectul Eugeniu Avram și inspectorul general, colonelul Iulian Burz, directorul ADI Transilvania Nord, Gheorghe Strâmb, alături de specialiștii care au implementat acest sistem.

Prin acest proiect, ISU Satu Mare a realizat un sistem informațional prin care cetățenii sunt alertați rapid în cazul producerii unor incendii sau inundații, mașinile de intervenție au fost dotate cu sisteme GPS performante, iar în cazul unei intervenții, pompierii și personalul medical (de pe ambulanțele SMURD) primesc în timp util informații privind ruta cea mai scurtă până la locul unde trebuie să se deplaseze, numărul și locația hidranților existenți în zonă, dar și alte informații utile în cazul unei intervenții. Totodată, a fost realizat un sistem performant de alarmare, în special pe Tur și Crasna, vechile alarme electrice fiind înlocuite cu alarme digitale.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că va sprijini ISU Satu Mare pentru dezvoltarea sistemului și după încheierea proiectului. ”Mă interesează funcționalitatea sistemului și dezvoltarea lui în continuare. În cazul unor intervenții, și câteva secunde în plus pot conta, de aceea trebuie să vă sprijinim pentru a scădea cât mai mult timpul mediu de intervenție. Consiliul Județean va finanța dotarea tuturor mașinilor de intervenție cu GPS-uri moderne și cu tablete pentru ca informațiile să poată fi transmise cât mai rapid și în detaliu personalului”, a spus Adrian Ștef.

Firma Tehnic Asist dispune la baza de Călinești –Oaș de 5  raspânditoare de materila antiderapant cu lamă, și câte un autogreder, tractor cu lamă și buldoexcavator. Aici sunt depozitate 500 de tone de material antiderapant, iar la depozitul intermediar de la Turț sunt depozitate alte 100 de tone, aici existând pentru cazuri mai dificile și un buldoexcavator. La Baza de la Odoreu sunt 5 răspânditoare cu lamă, 2 autogredere, 2 tractoare și un buldoexcavator, aici fiind depozitate 500 de tone de material antiderapant, iar la fiecare din  depozitele intermediare de la Valea Vinului  și Tătărăști alte 100 de tone.

La baza de la Acâș se află 5 răspânditoare cu lamă, un autogreder, un tractor cu lamă și un buldoexcavator. Și aici sunt depozitate 500 de tone de material antiderapant, iar la bazele intermediare de la Terebești și Supur câte 100 de tone.

Firma Săgeata Prod, care se ocupă de deszăpezirea pe zona Carei-Tășnad dispune la baza de la Tășnad de 5 răspânditoare cu lamă, 2 autogredere și o freză de zăpadă. Totodată, aici sunt depozitate 500 de tone de material antiderapant, iar la baza intermediară de la Andrid alte 100 de tone de material antiderapant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasati un comentariu