Multitudine de infracţiuni la sfârşit de săptămână

• publicat la: 23 septembrie 2013
Multitudine de infracţiuni la sfârşit de săptămână

Sâmbătă, 21septembrie a.c.,în localitatea Doba, jud.Satu Mare, K.Attila, de 30 ani, domiciliat în Carei, conducând autoturismul marca Ford, nu a păstrat distanța regulamentară  în mers față de autoturismul marca Peugeot, condus de un bărbat de 42 ani, intrând în coliziune cu acesta. Autoturismul Peugeot a fost proiectat în autoturismul marca VW, condus regulamentar de un bărbat de 58 ani.

            In urma evenimentului a rezultat rănirea ușoara aunei femei, de 43 ani, din Satu Mare, pasageră în autoturismul marca Peugeot.

            Conducătorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

            În  data de 21.09.2013, ora 21.45, în afara loalității Odoreu, jud.Satu Mare, M. Gheorghe, de 61 ani, din Tarsolt, fără a poseda permis de conducere de nici o categorie a condus mopedul marca Piaggio, iar pe fondul conducerii imprudente s-a dezechilibrat căzând pe partea carosabilă, rănindu-se ușor.           

            În data de 21.09.2013, ora 16.37, pe DN 19A , în afara loc.Madaras, jud.Satu Mare, A. Stefan, de 28 ani, domiciliat în comuna Supur, jud.Satu Mare, conducând autoturismul marca Fiat, pe fondul efectuării unei depășiri a acroșat autoturismul marca Dacia Logan, condus regulamentar de un bărbat  de 51 ani, din Satu Mare .In urma impactului a rezultat rănirea ușoară a  doi tineri de 26 și 22 ani, pasageri ai autovehiculului Dacia Logan.

             Conducătorul autoturismului marca Fiat, care a provocat accidentul,  a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de politie fiind identificat ulterior pe raza loc.Mădăras, jud.Satu Mare.

            In urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul autoturismului Fiat si negativ pentru cel al autoturismului Dacia Logan.

            Cercetările continuă.                 

            Polițiștii  Postului de Poliție Comunal Acâș , s – au sesizat din oficiu despre faptul că în perioada iulie 2013 – septembrie 2013, trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 22 ani , fără antecedente penale,  împreună cu 3 minori, elevi, cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, în repetate rânduri s-au deplasat în câmp pe raza localități Acâș , în locul denumit popular ”MOCIAR” , la parcela de teren cultivată cu porumb în suprafață de 0,50 ha , proprietatea unei femei din localitatea Acâș, unde, cu ajutorul unei coase au tăiat plante de porumb cu știuleți , pe care le-au sustras și încărcat pe atelaje cu tracțiune animală, transportându-le la domiciliu.

            In urma verificărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că din parcela cultivată cu porumb, au fost tăiate și sustrase plantele de porumb de pe 75% din suprafața cultivată cu porumbl .

            Autorii faptei sunt cercetați sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de furt calificat.

            În  data de 20.09.2013, orele 21,39,  am fost sesizați prin Servciul Apeluri de Urgență 112,  despre faptul ca la Groapa de gunoi Eco Doba a fost gasită o grenada. S-au luat masuri de asigurare a acesteia iar in dimineata zilei de 21.09.2013 la fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu-Mare, care au constatat prezenţa în locul sesizat a unei grenade de mană defensivă , în stare avansată de corodare. Grenada a fost ridicată de către specialiştii din cadrul ISU Satu Mare în vederea distrugerii.

            În data de 21.09.2013 orele 14,30,  am fost sesizați prin Serviciului Apeluri de Urgenţă 112 au fost sesizaţi de către un bărbat , despre faptul că fiul său,a fost vătămat corporal prin împuşcare cu un pistol cu proiectile de cauciuc, pe malul râului Someş. Polițiști din cadrul  Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Serviciului Criminalistic şi Pol. Mun. Satu Mare au constatat faptul că, pe malul drept al râului Someş în aval 200 metri de podul tehnologic  I. Iuliu, de 48 de ani, din Satu Mare,   posesor al permisului de armă tip B, eliberat de I.P.J. Satu Mare la data de 17.09.2008, avea asupra sa pistolul de autoapărare cu proiectile de cauciuc, şi un număr de 4 buc. cartuşe aferente, deţinute legal. În urma verificărilor efectuate sa stabilit ca victima S. Norbert ,de 24 ani, din Satu Mare, a fost surprins de către numitul I. Iuliu în timp ce culegea nuci de pe o proprietate neîmprejmuită aparţinând făptuitorului, moment în care acesta a tras două focuri cu pistolul amintit mai sus, unul dintre proiectile lovindu-l în spate sub omoplatul drept.

            Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgentă Satu Mare în vederea acordării îngrijirilor medicale. În urma concluziilor preliminare doctorul legist a stabilit că viaţa victimei nu a fost pusă în pericol, plaga prin împuşcare necesitând îngrijiri medicale de maxim 5 zile. Arma şi muniţia identificată asupra făptuitorului au fost ridicate în vederea expertizării.

            Autorul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de: uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi lovire sau alte violenţe, iar victima S. Norbert este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt .

            In cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 240 sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.370 lei.

            În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat  57 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 21.300 lei.

 

 

Lasati un comentariu