S-a stabilit un plafon maxim pentru kilometrul de transport şcolar

• publicat la: 7 septembrie 2013
S-a stabilit un plafon maxim pentru kilometrul de transport şcolar

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat vineri că a fost stabilit un plafon maxim pe kilometru pentru transportul şcolar, pentru a fi evitate situaţiile de până acum, când într-o localitate abonamentul de transport pentru elevi costa 15 lei, iar în alta, pentru acelaşi număr de kilometri, tariful ajungea la 500 de lei.
“Am stabilit un plafon pentru transportul şcolar care se decontează, nu este pe valoare minimă, ci este pe valoare medie, pentru că până în iulie anul acesta am avut situaţii în care un abonament pe 25-30 de km putea să ajungă şi la 500 de lei, în timp ce în alte părţi aveam acelaşi abonament cu 15-20 de lei. În acest moment avem un plafon maxim pe fiecare kilometru. Începând cu 16 septembrie vom avea decontare la zi la transport, urmând ca restanţele să le acoperim gradual”, a spus ministrul, la Palatul Victoria, la videoconferinţa cu autorităţile din teritoriu care au în responsabilitate deschiderea anului şcolar.

Premierul Victor Ponta a afirmat, la rândul său, că în privinţa transportului şcolar s-au furat bani, iar Guvernul a decis să oprească acest lucru.

“Ministerul Educaţiei a prezentat de mai multe ori statistici în acest sens. O să vedeţi câţi bani s-au furat, să vedeţi cum un kilometru de transport într-un judeţ costă 4 lei iar în altul 40. Deci, tot în România, tot cu acelaşi preţ la benzină, tot cu acelaşi salariu la şofer, un kilometru costa de 10 sau de 20 de ori mai mult, în funcţie de cum se aranjau cu firmele private care decontau tot felul lucrări. Am luat decizia de a opri acest sistem, probabil că o să supere câţiva transportatori privaţi care făceau bani mulţi pe spinarea elevilor”, a spus premierul. /agerpres.ro

Lasati un comentariu