Primăria e depăşită de situaţie:drumuri de acces blocate,lucrări fără autorizaţie,…

• publicat la: 22 mai 2014
Primăria e depăşită de situaţie:drumuri de acces blocate,lucrări fără autorizaţie,…

Ultima şedinţă a Consiliului Municipal Carei  a scos în evidenţă doar două dintre  situaţiile “ciudate” existente  pe teritoriul UAT Carei datorită scăpării de sub control  a corectei gestionări a legilor în vigoare  şi a  drepturilor şi necesităţilor cetăţeanului de rând.

A fost nevoie ca localnicii afectaţi de  dezvoltarea afacerilor de anvergură ale  unor întreprinzători locali  să se mobilizeze şi să se deplaseze  în faţa aleşilor locali, pentru ca problemele  cu care se confruntă de mai mult timp  să fie dezbătute.Frecventele întâlniri cu reprezentanţii administraţiei  locale,cu membrii executivului, nu au reuşit să facă lumină în hăţişul ţesut de ani de zile în jurul tranzacţiilor  cu terenurile din oraş.

Despre grupul care a  semnalat blocarea unui drum de acces în zona Grădina Viilor din apropierea ştrandului,drum construit în urma acaparării vechiului drum de către administratorul ştrandului,am  scris recent.(aici)

Celălalt grup prezent la şedinţa CL de vineri,16 mai 2014, a ridicat problema accesului către apartamentele lor  situate în blocul de pe strada 1 Decembrie 1918,pentru careieni,blocul de deasupra Rapidului.

În urma amenajării în partea de imobil în care a funcţionat croitoria a unui hotel,accesul prin curte al locatarilor a fost blocat de proprietarul hotelului care a amenajat acolo o parcare inchisă, pentru clienţi.Pentru a putea intra acum la apartamentele lor,oamenii sunt obligaţi  să facă un ocol prin spatele  cartierului.

Primarul Kovacs le-a atras atenţia locatarilor că acel teren este acum în proprietate privată şi  proprietarul a afirmat că se va face  debandadă dacă îi lasă pe ei să treacă mereu pe acolo.

S-a propus ca  pentru cei care deţin apartamente în acel imobil, să se facă chei la poarta de acces,dar soluţia nu a  fost agreată de proprietarul de hotel.

La întrebarea consilierului Bontea referitoare la proprietarul acelui teren,primarul Kovacs a afirmat că statul român este proprietar iar din 1970 a fost concesionat către  preşedinte  ConsumCoop,acum proprietarul hotelului.

Tot discutăm de mai bine de o lună această problemă şi nu ştiţi cum mă freacă la cap… dar sper că până la 1 iunie să lămurim problema” a încheiat primarul Kovacs.

Oamenii sunt în majoritate pensionari şi au utilizat toată viaţa intrarea  principală iar acum nu înţeleg de ce nu o mai pot folosi.

In ambele situaţii semnalate de cetăţeni,primarul a făcut referire la faptul că terenurile în cauză sunt în proprietate privată acum dar nu a specificat cum şi  când au ajuns să fie în acest tip de proprietate,cum s-au derulat  tranzacţiile şi de ce nu au fost luate în calcul  toate elementele care acum perturbă contribuabilii careieni.

In aceste condiţii,ne putem aştepta oricând ca proprietarul terenului pe care este parcarea  si o parte din drumul spre aleea cu platani din porţiunea vânzătorilor de legume-fructe,fosta parcare a Romtelecom-ului, să  îşi împrejmuiască zona cu gard şi  astfel să ne trezim cu  o insulă îngrădită în  mijlocul oraşului.

Respectivul teren a aparţinut de Cooperativa Stăruinţa ,încă de la înfiinţare,când  acolo era capătul oraşului,piaţa  fiind pe locul primului bloc turn,de lângă statuia lui Avram Iancu.

In urma cu 3 ani,spaţiul a fost vândut  către o persoană fizică,după ce s-a făcut dezmembrarea de clădirea ce aparţinea tot de Stăruinţa, iar acum,terenul în cauză  a ajuns la al 4-lea proprietar.

In oraşul în care  primarul  şi unii membrii ai familiei dumnealui se plimbă  din decembrie 2012  cu maşina cumpărată din primii bani ai Fundaţiei locale  Centrul de Promovarea Turismului Cultural grof Karoly  ,sfidând hotărârea CL  din septembrie 2013 ce prevede inscripţionarea acelei maşini Renault Fluence cu numele fundaţiei,nu ne putem aştepta ca probleme “minore” precum o cale de acces pentru unii cetăţeni să fie rezolvate pe cale amiabilă.Şi nici ca unul din cei doi consilieri personali ai primarului ,plătit din bani publici din septembrie 2008,cu peste 2.000 lei,să vină la locul de muncă din primărie,deşi nimeni dintre funcţionarii primăriei nu are cunoştinţă de prezenţa sa ,după cum au declarat în 11 aprilie 2014,aici.

Tot în municipiul   Carei se construiesc terase pe Calea 1 Decembrie 1918,în centrul vechi al oraşului, fără  aprobare şi autorizaţie semnată de  Seful serviciului de urbanism care a şi semnalat acest fapt  într- una  din şedinţele Consiliului Local din 2013.

Şi tot în Carei,Primăria îşi permite să achite lucrările din zona Monumentului ,către Marconst srl Marghita,în valoare de 245.000 lei,cu 18 zile mai devreme decât le-a recepţionat  şi în aceiaşi zi în care  au fost facturate. (Aici)

În aceste condiţii, se justifică întrebarea : Pe cine reprezintă primarii municipiului Carei?

Daniela Ciută

comentarii

de menumorut la 22 mai 2014 - 16:48

mare bai la voi ca ziarul nu canta osanale la furtisagurile voastre….vrei sa spui ca nu e adevarat ce scrie ziarul? de ce nu dai atunci un articol in care sa pui actele cu care arati ca nu e adevarat?
ati dat de la oras 405 milioane de lei pentru carti scrise numai ungureste despre grofi iar pentru o carticica despre careieni si personalitatile lor ati votat impotrivca pentru ca erau mai multi romani acolo decat unguri? acesta e criteriul vostru de valoare,etnia careienilor?

de out la 22 mai 2014 - 16:50

parca consilerul proimarului e cel care scrie mereu impotriva romanilor din sediul udmr si voi acuzati pe cine spune adevarul ca e politic? voi nu stit sa traiti numai din banii guvernului roman ca atunci cand singuri le conduceti le falimentati asa cum a facut primaru cu cele 4 firme ale lui si plateste si acum miliarde de lei datorie si are pentru asta retinere pe salar din 2008.;acesta e presedintele udmr carei si va reprezinta!

de sonia la 22 mai 2014 - 16:51

mereu sunt articole culturale si care arata ce multe evenimente se intampla in carei si ce elevi minunati avem .de ce va deranjeaza cand cineva arata cum se fura la primarie cu acte?
de ce sportivii romani nu prinmesc ca si cei maghiari sponsorizare de la primarie?

de aurel la 22 mai 2014 - 16:53

se scriu aici de multe evenimente dar ziarul scris de consilierul primarului taie poza in care apare la concurs dari helga numai ca sa nu apara si mircea podoba in poza.
socotiti voi atunci cine are intentii rele si e si sovin?

de Horia Mărieș la 22 mai 2014 - 19:57

Vorba consilierului, „Summa summarum”: A apărut azi 22 mai 2014 în N&V si al 7-lea episod din serialul ce asociază BdeC cu (fosta) Securitate.

Nu este de loc treaba mea, ci a altora, să răspundă celor scrise, de data asta cu mult mai multă adresă, de consilierul redactor șef ștefangheorghist.

Remarc doar o singură afirmație din tot acest episod 7 (traducerea mea este aproximativă): „…comentatorii care aruncă cu noroi și scuipă în farfuria altuia – în general, doar o singură excepție – se ascund în spatele unui alias.”

Cred că o să pot ghici relativ ușor cine este aceea „singură excepție”.

de liberal la 23 mai 2014 - 09:02

in plina campanie electorala la europarlamentare jeno si lajcsi impotentu au uimplut orasu de caricaturi impotriva presedintelui pnl carei domnul ilie ciuta.
daca ei cred ca asa se casitga batalia cu sifonarile de bani publici din primarie vor avea surprize.

de editafosta davidCEC la 23 mai 2014 - 10:36

domnilor primari sa nu aveti alte documente cu care sa combateti ce scrie buletindecarei decat cu afise caricaturi cu ciuta???
hai ca sunteti buni. a lucrat roli toata noaptea la ele si va trebui sa mai platit ceva sporuri de noapte la el da trist e ca tot din banii careienilor…mare gol trebe sa avti in capatanile voastre tokfej

de nuta la 23 mai 2014 - 11:16

sa se verifice din ce bani a cumparat lajos fotbalistul ratat terenuri de hectare intregi pe drumul ghenciului acum ca a cazut afacerea cu calauzele de la ponyvas.
din ce bani face primaru fabrica de mobila pentru baietel pe drumul spre foieni aproape de unio bine ascuns in spate ca doar primarul din carei care este presedinte la udmr are retinere pe salar din 2008 pentru ca a ramas cu ceva datorii de miliarde dupa ce nu a platit la stat impozitele si a lasat oamenii angajati pe drumuri..si cu accidentul de la ergoclass ce se aude ca simonca a ramas cu mana oloaga ca nu avea platite asigurarile de sanatate de firma sectie de scaune a famiglieiprimare?
cand se vor face la toti angajatii carti de munca si cand se vor plati toate asugurarile pentru ei?

de emil la 23 mai 2014 - 11:50

Cei care încalcă legea n-au culoare politică, sunt doar infractori sau contravenienți. Dacă sunt membri ai unor formațiuni politice sau chiar se află în fruntea unora dintre ele, este treaba electoratului respectiv să se debaraseze de ei. Dacă totuși, electoratul în cauză nu o face, înseamnă că este de acord cu faptele antisociale ale respectivilor. Iar în acest din urmă caz, să nu se mai mire când se pune semnul „=” între, de exemplu rmdszamar, rmdiszno, ungariști și kk-0-vax.

de Reni la 23 mai 2014 - 20:54

rolandu cu strandu nu e cel la care taticu cumpara ce jucarie vrea pentru ca nu stie inca sa munceste?
nu e cel care a lasat nevasta cu doi copii pt fufulinele din strandu lui taticu care umbla pe doua carari pana sa ajunga acasa…..la edita lui cea iubitoare de directori de cec..nu stie jenica de la cine a luat spagatu..si acum nu mai poate controla strandu dat in chirie cu o mie de euro pe an….

de milu la 23 mai 2014 - 21:03

copilasu a primit de la taticu mereu bani de jucarii si de fetite si acolo sunt bairamurile mari la strand cu misuri si alte cele..si mai imparte fetitele si cu robika si cu jenica si sogoru lui atila si uite asa se da la ei din pamantu orasului…iar ungurii si romanii sunt asteptati la casierie la finate pentru darile intregi…un primar cu retinere pe salar ce poate sa face daca nu e in stare nici pt el sa conduca o firma…acum danseaza cum canta rolisoru si taticu

de ciobanu gheorghe la 23 mai 2014 - 21:58

jenika si loicica – bufonii careieni platesc baban presa judetana sa scrie impotriva liberalilor de care se tem ca de satana ..suparati ca ies afara docomentele si popirosurile care au crezut ca is ascunsa binye…cu ce bani cumpara loicica hectarele de pe drumu ghenciului???/din ce bani a facut casa din matesalca???
ameninta acum politia ca vine frica pe ei ca incepe dna la verificat smenuielile???

de ciobanu gheorghe la 24 mai 2014 - 07:27

daca e presa judeteana cum de nu scrie tocmai de sedintele de consiliu dintr-un municipiu si scrie despre toate catunele unde umbla sefimea ce aspira la sutele de milioane ale careienilor cu care este plstita din bugetul local?
am vazut filmul sedintei si apoi am vazut tacere totala la judet..daca sunt probleme fara fiond de ce va ambalati asa tare???
gargara spuneti la gesturile obsecene ale primarului de la sedintele de consiliu local din carei???http://vimeo.com/95674987

de helga la 24 mai 2014 - 07:29

maniere udemeriste..sunt stresati si frecati la cap de contesa oamenii si arata si ei ce stiu mai bine…fain filmu

de liberal la 24 mai 2014 - 09:04

udmr e la conducerea orasului si atunci de ce le este frica de liberali si ataca numai liberalii?
cu pesedistii sunt in povesti de iubire sa intelegem? e bine de stiut.

de Horvath S. la 24 mai 2014 - 15:32

eu propun ca orasul carei sa se imparte in doua si fiecare parte sa aibe primarul sau.acest primar se vede ca ajuta mai mult pentru ungurii si atunci de ce sa nu fie si pentru romani un primar?

de silviu la 24 mai 2014 - 15:34

pentru liberalis=corrrruptusz la 24 May 2014 – 03:11

la presa judetana nu cumva scrie finul lui jeno? si nu cred ca este liberal

Lasati un comentariu