Front de luptă împotriva clasei de mijloc

• publicat la: 3 aprilie 2015
Front de luptă împotriva clasei de mijloc

Scriu aceste randuri, pornind de la faptul ca sunt impotriva evaziunii fiscale de orice fel. Cer bon si il iau de fiecare data cand plec dintr-un magazin.

Trebuie sa fim constienti ca nu putem avea un stat care sa faca investitii majore si sa creeze locuri de munca fara ca fiecare dintre noi sa contribuie cu o suma de bani.

Ceea ce ma revolta, in schimb, e cum suntem tratati de stat si de functionarii sai. Ma deranjeaza ca, la nivelul administratiei fiscale, toti suntem considerati potentiali evazionisti. Ma deranjeaza ca nu exista nicio masura de preventie si ca nu exista o a doua sansa.

Nu poti sa penalizezi pe cineva, nu poti sa-i blochezi conturile, nu poti sa-i iei dobanzi la penalitati, iar tu, administrator fiscal, n-ai stat niciodata de vorba cu contribuabilul respectiv, nu l-ai anuntat ca incalca legea si nu i-ai dat nicio perioada de gratie sa revina in cadrul legal.

Pur si simplu, nu inteleg de ce statul e impotriva afacerilor, a initiativei personale si de ce incearca sa anihileze orice individ care incearca sa-si ia viata in propriile maini.

Dar banuiesc ca in spatele legilor neclare, a amenzilor reglementate in limite fanteziste (Ex. de la 5.000 la 50.000 de lei), in spatele arbitrariului si a lipsei masurilor de preventie se ascunde CORUPTIA.

Daca tot vorbim de mica evaziune, de ce nu vorbim si de micuta coruptie. Cea a inspectorilor de tot felul, fiscali, de la pompieri, SANEPID, a functionarilor de la Garda de Mediu, de la Inspectia pentru Protectia Muncii, de la primarie si de la multe alte agentii guvernamentale care atarna de spaga data de un comerciant sau un mic investitor pentru a i se permite sa incalce legea, dar sa functioneze.

De ce nu inchide Ponta de mâine toate firmele din România, pentru că, in opinia mea, nu exista niciuna care să functioneze legal, care să respecte toate hotararile, toate deciziile si toate prevederile legale?

Orice om de afaceri din România face compromisuri si cotizează către functionarii statului intr-o formă sau alta pentru a rămâne in viata.

In timpul fiecărei campanii electorale, alegătorii sunt asigurati că partidul X sau Y va reduce birocratia si ii va sprijini pe cei care investesc, dar nimeni nu face nimic.

Dupa ce ajung la putere, incarca schemele de personal ale institutiilor cu rude, prieteni, amante, urmasi, pentru ca o nouă armată de hămesiti să pornească pe străzi si sa-si faca plinul.

Comunismul n-a disparut din statul roman, e acolo prin toate ungherele de pe holurile intunecate, prin birourile prafuite, prin suspiciunea dintre functionari si sefii lor politici care sufoca orice urma de etica si orice actiune pozitiva.

Inca se da spaga ca sa fii angajat la stat, inca subalternii cotizeaza la sefii lor pentru a-si pastra slujbele, iar banii trebuie sa vina de undeva. Si acestia vin de la „dusman”, fraierul roman care a ales sa ramana aici, care si-a sacrificat bruma de economii ca să-si deschida un magazin, care are un birou de copiat acte, un atelier de croitorie, o covrigărie sau mai stiu eu ce.

„Dusmanul” capitalist trebuie stors si tinut in viaţă la limită, doar ca sa cotizeze luna de luna, sa hraneasca liota de inspectori.

Una e să platesti taxe si alta e sa fii vanat zi de zi pentru ca ai avut nebunia sa investesti in Romania.

De când a venit la putere, mi se pare ca Victor Ponta nu a avut decât un singur gând, să distruga clasa de mijloc – pe tineri să-i gonească din ţară, pe specialisti sa-i suprataxeze si sa-i instige pe unii impotriva altora, iar pe comercianti si investitori sa-i transforme in „infractori”.

Aceasta să fie oare viziunea actualului lider al PSD, iar in anihilarea politică a clasei de mijloc îşi caută propria salvare? scrie  Emilian Isăilă/ ziare.com

Aplicând tacticile enumerate mai sus, în municipiul Carei am ajuns în situaţia de a avea o Comisie fantomă pe Legea 10, cea a retrocedărilor de imobile, de a se face angajări la primărie pe bază de apropierea la grupul de interese din jurul primarului în timp de tinerii specialişti sunt goniţi din oraş, de a acorda drept de utilizare al clădirilor din spaţiul locativ al oraşului fără contract de închiriere, de a condiţiona construirea unei capele mortuare de orientarea voturilor către partidul de guvernământ actual, de a încadra  un sat ce aparţine de UAT Carei la zona 0 de impozitare în condiţiile în care sătenii nu au canalizare nici apă curentă nici dispensar nici punct de prim ajutor şi nici cămin cultural, de a lua din păşunea oamenilor pentru care plătesc impozite o suprafaţă consistentă pentru a împrejmui cu gard de sârmă ghimpată lacul sătesc şi exemplele pot continua cu duiumul. Suntem în situaţia de a se lua câteva din cele 23 de camere de supraveghere pentru siguranţa cetăţeanului , pentru a le amplasa în preajma locuinţelor  apropiaţilor  familiei primare şi a afacerilor acestora. În piaţa Avram Iancu nu a fost montată nici acum o cameră de supraveghere după evenimentele ce au dus la spargerea plăcii de sub bustul Crăişorului Avram Iancu dar există  pe strada Ecoului colţ cu Independenţei şi pe Calea Mihai Viteazu,  în dreptul  afacerilor  familiei primului gospodar care are oricum poprire pe salar pentru neplata datoriilor la bugetul de stat.

Lasati un comentariu