OPINIE. Corupţii din Primărie sacrifică liniştea oraşului şi joacă cartea extremismului

• publicat la: 5 martie 2018
OPINIE. Corupţii din Primărie sacrifică liniştea oraşului şi joacă cartea extremismului

Indiferent în ce localitate trăim avem nevoie de un minim de condiţii pentru a ne desfăşura activitatea, pentru a ne creşte copii, pentru a ne recrea, pentru a ne păstra demnitatea, pentru a păstra o comunitate bine închegată bazată pe respect.

Ce se întâmplă atunci când minimul de condiţii nu este respectat? În primă fază purtăm un dialog cu cei apropiaţi, vecini, prieteni, neamuri pentru a afla şi opinia lor şi a încerca identificarea cauzelor.  Apoi, facem uz de dreptul la liberă exprimare şi expunem public problema. Adică lipsa condiţiilor  care ne provoacă nemulţumirea. Unii sunt nemulţumiţi de lipsa locurilor de muncă, a celor bine plătite, alţii de lipsa de respect, alţii de discriminarea la care sunt supuşi ca români, alţii de tăierile de arbori din parc, alţii de distrugerea unor spaţii verzi şi lipsa de reacţie a administraţiei locale, alţii de lipsa parcărilor suficiente, alţii de faptul că primăria nu respectă legea retrocedărilor  şi favorizează anumite persoane, alţii de poluarea aerului, alţii de facturile mari ce vin la apa  din reţea….alţii de prezenţa în oraş a Monumentului Ostaşului Român, etc.

De aici începând, din momentul exprimării  publice a nemulţumirilor noastre, la Carei lucrurile iau o cu totul altă întorsătură decât cea normală.

Eşti român şi ceri dreptul de a avea clase de meserii şi în limba română? Eşti trimis de comentatori neiubitori de români peste Carpaţi. Asta în cazul cel mai bun. Unii ne văd deja în tomberoanele din Ukraina , alţii ne visează deportaţi, alţii îndeamnă la exterminare ca pe şobolani cum scria o olgă.

Nici o reacţie din partea politicienilor corupţi care prin trâmbiţele  lor plătite vânează comentarii pe paginile Buletin de Carei.

Nimeni din presa plătită de primărie nu reacţionează la  ,,aruncarea,,  românilor peste Carpaţi sau la  dreptul de stăpânire revendicat, la călcarea în picioare a demnităţii românilor din Carei.

 

Am scris despre ţepuirea bugetului local la prima Mare Asfaltare cu 1,5 milioane de lei. A reacţionat cineva dintre agitatorii plătiţi din bani publici , să întrebe ceva , să se agite să recuperăm banii oraşului? Aiurea. E mai comod să faci  materiale pentru întreţinut starea deformată  a opiniei publice decât să ieşi pe teren, să cauţi documente şi să le confrunţi cu realitatea din teren pentru a nu greşi.

E foarte simplu să induci o stare de frică şi panică doar pentru a acoperi nişte ilegalităţi sau inginerii financiare. Şi la fel de simplu încasezi bani publici.

Agită rapid steagul de la Jobikk şi Noua Dreaptă  pentru a ridica traficul  pe moment dar omit să scrie despre faptul că  datele de contact ale Primăriei Carei  sunt prealuate de către preşedintele UDMR Carei doar pentru că e şi primar. E normal ca datele unei primării să fie preluate de preşedintele UDMR?

A mai auzit cineva de aşa ceva? Sau nu e voie să fie făcută publică  senzaţionala ştire din Republica de la Carei?

Cât de mare trebuie să fie corupţia într-o primărie pentru ca Raportul Camerei de Conturi să constate o pagubă de 5,77 milioane de RON? Au fost  consemnate pagube din întocmire de facturi pentru lucrări neefectuate. Raportul este public, pe pagina Curţii de Conturi a României dar nimeni din cei care agită problema extremismului nu  este interesat de recuperarea pagubei din bani publici şi sancţionarea vinovaţilor mai ales că ar fi în beneficiul comunităţii, a bugetului local! Chiar nu mai interesează bugetul local la care contribuim cu toţii şi din care se fac şi plăţile agitatorilor….?

Unii se preocupă de soarta drobului de sare din poveste dar  Faptul Real consumat în Carei care a fost   lipsa  exprimării în limba română a deputaţilor şi senatorilor UDMR din Parlamentul României  la data de 18 noiembrie 2017, dată la care a fost dezvelit un grup statuar la Carei doar cu steag maghiar este trecut cu vederea.

Sloganul ,,Dezbină şi condu,, e la fel de actual şi acum. Sămânţa discordiei şi a minciunilor gogonate este împrăştiată generos din Primăria Carei prin trâmbiţaşii lor.

Agitatorii  nu scriu un cuvânt despre dezvelirea la Carei de monumente fără respectarea caracterului oficial al limbii române şi nici despre totala lipsă de susţinere financiară  pentru reabilitări de monumente româneşti  ridicate din alţi bani decât ai primăriei comune. În oraşul multietnic Carei primarul participă doar la Ziua Culturii Maghiare nu şi la Ziua Culturii Naţionale.

Cum rămâne cu promovarea la Carei a bustului lui Horthy , conducătorul regimului care a expulzat românii din zona noastră? Articolele noastre mai sunt de găsit în arhivă.

Când  din vitrinele expoziţiei Muzeului  Carei ne rânjeau cele 3 busturi ale lui Horthy iar etichetele exponatelor erau exclusiv în limba maghiară la Carei unde era presa  vocală  de acum?

Un comentator plecat din Carei încearcă disperat să lege Buletin de Carei de Noua Dreapta urmare a unor postaci găsiţi pe grupuri. După acelaşi raţionament ar trebui să ne lege şi de Jobikk care de asemenea a postat comentarii. Pe când nişte articole bine documentate despre Corupţia din Primăria Carei, despre Sala Festivă pictată doar cu personaje maghiare, despre lucrările de milioane de euro plătite pentru renovare sediu primărie dar nici până azi finalizate şi despre cele  aici amintite constant, cu subiect şi predicat şi documente scanate  şi fără   pretenţii de exclusivitate?

Nu una ci mai multe Declaraţii de interese mincinoase tronează pe  pagina oficială a Primăriei din Carei. Semnatarii lor sunt mai presus de lege în Republica de la Carei?

Vom reveni şi cu problema tăierilor din parcul demdrologic şi adresele primite acum câteva zile de la Garda Forestieră Oradea.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2018/02/conflict-de-interese-declaratii-mincinoase-abuz-la-cel-mai-inalt-nivel-in-primaria-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/bomba-igrasia-a-iesit-de-dupa-primele-2-milioane-de-euro-bagate-in-cladirea-primariei-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/03/cine-a-ridicat-cei-5-000-de-lei-alocati-de-primaria-carei-pentru-familia-cu-doi-copii-cu-handicap.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/marea-pacaleala-pe-banii-careienilor-sau-cum-sa-te-ascunzi-in-spatele-camerei-de-filmat.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/02/asa-arata-locuintele-sociale-din-orasul-cu-primar-propus-ca-politicianul-anului-pentru-sprijinirea-asistentei-sociale.html

Lasati un comentariu