Ziua Armatei în Anul Centenar la Carei. Ştafeta Veteranilor Invictus

• publicat la: 25 octombrie 2018
Ziua Armatei în Anul Centenar la Carei. Ştafeta Veteranilor Invictus

Cea mai….sobră manifestare dedicată Zilei Armatei la Carei a avut loc în Anul Centenar. Nu a fost prezent ca în alţi ani nici Mitropolitul Andreicuţ şi nici PS Iustin Sigheteanul. Slujba de pomenire a fost oficiată de Timotei Sătmăreanul. Din partea Guvernului a participat ministrul apărării Naţionale Mihai Fifor şi ministrul sportului, Ioana Bran. După intonarea Imnului de Stat şi a serviciului religios a fost dat citire mesajul premierului Dăncilă de către Prefectul Darius Filip.

A urmat primirea ştafetei veteranilor Invictus şi predarea steagului tricolor primarului Kovacs. Au fost depuse coroane de flori din partea Preşedinţiei, a Guvernului, Senatului, Camerei Deputaţilor, Consiliului Judeţean, a Instituţiei Prefectului , a Primăriei Carei. A participat din partea Senatului Laura Iuliana Scântei şi Gabriel Leş.

Adrian Chira, micuţul soldat , a dat glas versurilor piesei Pui de Lei şi a cântat cu multă determinare  ,,Treceţi batalioane române Carpaţii,,.

A urmat apoi  parada militară şi paraşutarea drapelului României  care din cauza vântului puternic nu a ajuns la locul stabilit ci  la periferie.

Tehnica militară  expusă pe aleile parcului dendrologic a atras mulţime de privitori.

Buletin de Carei

Galerie foto

comentarii

de pro ciuta la 25 octombrie 2018 - 22:56

iar nu au vazut nimic careienii de tuia. mare frica are primarul ca lumea o sa vede
monumentul pentru eliberarea orasuluide hortisti.

Lasati un comentariu