Demersurile pentru atragerea de cadre medicale în judeţ sunt doar pentru vorbitori de limba maghiară?

• publicat la: 28 noiembrie 2018
Demersurile pentru atragerea de cadre medicale în judeţ sunt doar pentru vorbitori de limba maghiară?

Am primit un comunicat de presă legat de demersurile Consiliului Judeţean Satu Mare şi ale Spitalului Judeţean pentru atragerea de cadre medicale tinere către judeţul nostru.

Managerul public al județului Satu Mare, Nagy Szabolcs și managerul SpitaluluiJudețean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc, au participat la Târgu Mureș la un workshop organizat de Fundația Studium Prosperum, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființare şi unde au fost purtate discuții cu peste 80 de studențiși medici rezidenți din anii terminali, care se pregătesc în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

La o simplă accesare a paginii acestei Fundaţii am observat că se adresează doar cititorilor în  limba maghiară iar cei care sunt membrii fondatori şi colaboratori sunt doar  persoane  de etnie maghiară.

http://studium.ro/az-alapitvanyrol/elnoki-koszonto/

În aceste condiţii punem întrebarea dacă demersurile celor doi reprezentanţi ai judeţului au fost doar pentru atragerea cadrelor medicale tinere vorbitoare de limbă maghiară? Este doar o întrebare.

Comunicatul de presă

,,Consiliul Județean Satu Mare și Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare fac noi demersuri pentru atragerea tinerelor cadre medicale care să profeseze în spitalul sătmărean. Aceste inițiative vin ca urmare a nevoilor cu care se confruntă în prezent SJU în ceea ce privește lipsa personalului specializat pe anumite secții.

În acest sens, managerul public al județului Satu Mare, Nagy Szabolcs, și managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc, au participat la Târgu Mureș la un workshop organizat de Fundația Studium Prosperum, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființare. În cadrul acestui workshop au fost purtate discuții cu peste 80 de studenți și medici rezidenți din anii terminali, care se pregătesc în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.
În expunerea sa, Nagy Szabolcs le-a vorbit participanților despre oportunitățile pe care le oferă Spitalul Județean de Urgență Satu Mare în ceea ce privește dezvoltarea profesională, dar și cea personală. Potrivit acestuia, SJU urmează să se extindă cu un nou corp de clădire, iar după terminarea lucrărilor va fi una dintre cele mai moderne instituții medicale din regiune. Extinderea clădirii va genera condiții excelente de muncă pentru personalul medical, iar dotarea cu echipamente de ultimă generație pentru tratamentele pacienților va ridica standardele în ceea ce privește actul medical.
Adrian Marc a menționat, de asemenea, că Spitalul sătmărean a beneficiat și în ultima perioadă de investiții importante în dotarea secțiilor cu echipamente, aparatură medicală și mobilier, iar proiectele de modernizare nu se opresc aici, fiind în curs de realizare mai multe proiecte cu finanțare din bugetul Consiliului Județean și din fonduri europene.
Studenții s-au arătat foarte deschiși la oferta Spitalului Județean de Urgență, cu atât mai mult cu cât cei doi reprezentanți sătmăreni le-au vorbit și de implicarea administrației județene în ceea ce privește acordarea de locuințe personalului medical care profesează în spitalele din județ. “Posibilitatea acordării unei locuințe de serviciu, precum și perspectiva de a lucra într-un spital modern i-ar putea determina pe medicii tineri să se stabilească definitiv în județul Satu Mare”, a declarat Nagy Szabolcs.
De altfel, Fundația Studium Prosperum, organizatoarea evenimentului de la Târgu Mureș, a dat și ea în folosință la Satu Mare, în cursul anului trecut, 8 locuințe pentru tinerii specialiști din sănătate,,.

Lasati un comentariu