Se lucrează intens la sensurile giratorii de la şoseaua de centură a Careiului

• publicat la: 15 noiembrie 2018
Se lucrează intens la sensurile giratorii de la şoseaua de centură a Careiului

Se lucrează intens şi la sensul giratoriu dinspre Ghenci al şoselei de centură a Careiului. Lucrarea aparţine Ministerului Transporturilor. Primăria Carei sau primarul nu au nicio legătură cu această lucrare înafară de faptul că o vor primi cadou. Acum 8 ani de zile Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat procedurile de licitaţie pentru construcţia variantei de ocolire a oraşului nostru , în valoare de peste 53 milioane lei . Şoseaua de ocolire a municipiului Carei, în lungime de 10,8 km, este un proiect al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, derulat prin CNADNR, adică Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri din România. Finanţarea proiectului a fost asigurată prin intermediul unui proiect care face parte din Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 – 2013.

Contribuţia financiară europeană la acest proiect reprezintă 69,25 %, din total, adică 26,6 milioane de lei, diferenţa de 30,75%, fiind asigurată de Guvernul României.

Centura va cuprinde un pasaj peste calea ferată, 15 podeţe, va avea patru sensuri giratorii, două pe DN 19, la început si final, unul la intersecţia cu DN1F Carei – Zalău şi unul la intersectia cu DJ 108M. Lăţimea platformei va fi de 12 m, din care 7 m va fi partea carosabilă. Soseaua va avea trei straturi de asfalt de o grosime totală de 25 cm. Termenul de garanţie este de 24 de luni. Lucrarea va fi predată la final Primăriei Carei. Un cadou de An Centenar.

Buletin de Carei

comentarii

de Poet Carei city 2018 la 16 noiembrie 2018 - 13:53

Cadou de an Centenar,oricum frumoasa spatiile de trotuar,bucurati va in troruar,ca si in carne un bun macelar,reconstruire excelenta in zona asta careiana,multe locuri de munca si posibilitati tot mai multe,numai asa sa continue.

de nepoet la 16 noiembrie 2018 - 14:15

sa vedeti ce de locuri de munca vor fi cand va pleca fonixul

de Poet Carei city 2018 la 16 noiembrie 2018 - 18:11

Cand Fanixul o sa dispare,multi o sa plange,nu va fi asa mare boierime,Polipolul ramane in FRUNTE,cine o sa lucreze va merge bine ,ceilalti o sa culege FRUNZE,asa trebuie,ca la INVESTITORII straini nu a fost dat terenuri bune,pentru ca careienii sa lucreze,bucurati va de frumoase ZILE CENTENARE..

de careianul la 17 noiembrie 2018 - 23:25

FELICITATI DOMNULUI PRIMAR SI VICEPRIMAR PTR REALIZAREA CENTURI DE OCOLIRE

de ion la 18 noiembrie 2018 - 05:07

DACA PRIMAR SI VICEPRIMAR FAC TOTUL IN CAREI,AR TREBUI SA-I DISCIPLINEZE SI PE TAXIMETRISTII DIN CAREI SI SA-I INVETE PE PIETONI SA SE MAI ASIGURE LA TRECERILE DE PIETONI.

de emil la 18 noiembrie 2018 - 10:27

saracu primar si viceprimar ce disperati trebuie sa fie daca isi fac reclama mincinoasa la comentariile de la Buletin de Carei.Scrie pe site la ministerul transporturilor ca proiectul e al companiei de drumuri si initiat pe vremea cand ovidiu silaghi era ministru. primarul si vicele nu sunt in stare decat sa dea jos placile cu tricolor de pe primarie de frica sa nu fie luati la ochi de sefii lor.

de un io(n) la 20 noiembrie 2018 - 11:42

care ianul? 17 nov 23:25

Prima conditie pentru a fi prost este sa nu fii informat! Centura Careilor NU ARE ABSOLUT NIMIC COMUN CU PRIMARII DIN CAREI! Ei doar isi aroga merite inexistente! Adica, nici kk0vax albina, nici Keizer NU AU ABSOLUT NICI UN MERIT si nu au contribuit cu absolut NIMIC la realizarea centurii! Adica: nu solicitare, nu lobby, nu bani, nu proiect, nu executie! 0! Nada! Eventual pot avea meritul ca sunt primar si vice primar in Carei (daca asta e cumva merit). Centura are legatura cu Careii pentru ca …. ocoleste orasul Carei! Atat! Deci, daca vreti sa felicitati pe cineva, atunci felicitati CNAIR si eventual pe Ovidiu Silaghi! Din partea primariei NIMENI nu a facut nimic pentru centura! Ca sa n-avem vorbe!

de lacrima cristi la 20 noiembrie 2018 - 14:22

tatyes vilaagoss la polgarrmeisteryi Hivatal,
curati ca lacrima tatzi,noa dar ce shi faciem?
oricum babuinii platyesc.e binyiiee nene Iancule?
va las sa alegetzi care Iancu.(dyie la Hunyadi Jaanosh)
iarna nu i ca vara,na szevasztok.

de ptr .avre si .ichele la 20 noiembrie 2018 - 23:36

Prin foc, prin spăgi, prin glonţi, prin fum,
Prin mii de baionete,
Urcăm, luptăm… iată-ne-acum
Sus, sus, la parapete.
„Allah! Allah!” turcii răcnesc,
Sărind pe noi o sută.
Noi punem steagul românesc
Pe crâncena redută.

Ura! măreţ se-naltă-n vânt
Stindardul României!
Noi însă zacem la pământ,
Căzuţi pradă urgiei!
Sergentul moare şuierând
Pe turci în risipire,
Iar căpitanul admirând
Stindardu-n fâlfâire!

Şi eu, când ochii am închis,
Când mi-am luat osânda:
„Ah! pot să mor de-acum, am zis
A noastră e izbânda!”
Apoi, când iarăşi m-am trezit
Din noaptea cea amară,
Colea pe răni eu am găsit
„Virtutea militară”!…

Ah! da-o-ar pomnul să-mi îndrept
Această mână ruptă,
Să-mi vindec rănile din piept,
Iar să mă-ntorc la luptă,
Căci nu-i mai scump nimică azi
Pe lumea pământească
Decât un nume de viteaz
Şi moartea vitejească!

Lasati un comentariu