Inaugurarea unei Librării la Carei care comercializează cartea ce batjocorește numele careiencei Otilia Marchiș

• publicat la: 18 decembrie 2019
Inaugurarea unei Librării la Carei care comercializează cartea ce batjocorește numele careiencei Otilia Marchiș

Se comecializează oficial de azi la Carei cartea în care numele scriitoarei locale Otilia Marchiș este înlocuit cu porecla sa batjocoritoare. Primarul Kovacs girează din nou cu prezența batjocura la adresa româncei Otilia Marchiș.

Miercuri, 18.12.2019, de la ora 15.00, a avut loc inaugurarea oficială a librăriei din Carei, cu stema grofilor Karolyi, susținută de către Centrul de promovare a turismului cultural Gróf Károlyi Carei, în locația situată lângă fostul magazin Oțelul, în apropierea Amfiteatrului din centrul orașului.

 În cadrul evenimentului a luat cuvântul Eugen Kovács, primarul Municipiului Carei, care a subliniat importanța deschiderii unei librării a orașului, în care cei care vin, să găsească o gamă variată de cărți dar mai ales cărți ale autorilor locali și publicații despre Carei și zona din apropierea noastră, oferind astfel posibilitatea și celor care vizitează orașul să-l cunoască mai bine.  Afirmații ipocrite din moment ce autori locali români nu sunt promovați de primăria Carei sau sunt batjocoriți prin tipărirea de volume ale lor în care numele le este batjocorit, cazul Otilia Marchiș. Această carte se află pe rafturile noii librării.

Tot Primăria Carei a tipărit o carte cu cele mai frumoase poezii maghiare dar nimic despre autori români.

La manifestare au participat reprezenanți ai Bibliotecii municipale, ai Direcției de Cultură Carei, ai Centrului de promovare a turismului cultural „Gróf Károlyi”, consilieri locali, profesori, dar și o mulțime de pasionați de lectură.

  Iubitorii de lectură vor avea posibilitatea să găsească în librărie o colecție variată de cărți din foarte multe domenii, atât pentru copii, tineri cât și pentru adulți.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/lansare-de-carte-otilia-marchis-si-ady-endre-exclusiv-in-limba-maghiara-cu-numele-autoarei-inlocuit-de-porecla.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/rusine-primaria-carei-incetati-batjocura-la-adresa-otiliei-marchis.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/lansare-de-carte-otilia-marchis-la-primaria-carei-sfidare-in-forma-continua.html

comentarii

de Kamcsutka la 19 decembrie 2019 - 14:40

Sa mai deschida cativa si in viitor,si pe investitorii straini,care vrea sa deschida fabrici sa trimite pe meleagurule mai calde.

de andras la 19 decembrie 2019 - 20:33

iar face pe noi de rusine acest individ care este impotriva la romani

Lasati un comentariu